Bewaar­kaart helpt bij lezen van begroting en jaar­rekening

Geplaatst op 28 juni 2019

De LOC Expertpool Zorg&Geld ondersteunt cliëntenraden bij het begrijpen van de begroting en jaarrekening van de zorgorganisatie. In de Bewaarkaart Hulp bij lezen van begroting en jaarrekening staat waarom inzicht in de financiën belangrijk is.

Gezonde bedrijfsvoering

Een gezonde bedrijfsvoering is de basis voor het verlenen van goede zorg. Maar hoe weet de cliëntenraad of de financiële beslissingen van de bestuurder wel of niet bijdragen aan goede zorg? En of de zorginstelling haar financiën wel op orde heeft? Bij deze en andere vragen ondersteunt de expertpool Zorg&Geld cliëntenraden in het gesprek met hun bestuurders.

Wettelijk kader

Het adviesrecht in de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) zegt dat de cliëntenraad bestuurders kan adviseren over de begroting en jaarrekening. De kaart geeft aan welke momenten in het jaar voor de cliëntenraad geschikt zijn om in gesprek te gaan met de bestuurders over financiële beslissingen en wat de expertpool hierbij kan betekenen voor cliëntenraden.

Ondersteuning bij financiële vraagstukken

De Expertpool Zorg&Geld denkt graag mee met cliëntenraden over financiële vraagstukken. Een vraag stellen aan leden van de expertpool of vrijblijvend kennis maken met één van de leden? Neem dan contact op met de LOC Vraagbaak via vraagbaak@loc.nl of bel naar 030-284 3200. De Vraagbaak legt vervolgens het contact met een lid van de expertpool die actief is in de regio.

Meer weten

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese