Bijeen­komsten Platform Cliënten­raden Langdurige Zorg Amsterdam

Geplaatst op 22 augustus 2022

Aan het begin van de zomer kwamen cliëntenraadsleden in Amsterdam en omstreken na bij elkaar. Na een aantal jaar kon de bijeenkomst vanuit het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg Amsterdam weer doorgang vinden. In het verslag van de bijeenkomst lees je onder andere over de bijdrage van LOC-adviseur Tiske Boonstra:

Gedeelde visie

“Tiske liet haar licht schijnen over huidige en nieuwe manieren van samenwerken en in gesprek gaan. Niet alleen aan de slag met stukken en beleid en vergaderen, maar juist blijvend en open met elkaar in gesprek gaan op basis van wat je samen wilt bereiken met medezeggenschap. Volgens Tiske kun je vanuit een gedeelde visie:

  • Bewust met elkaar in gesprek gaan en aansluiten op de behoeften van je doelgroep(en).
  • Gemaakte afspraken – zoals medezeggenschapsregeling en huishoudelijk reglement gebruiken, maar deze hoeven niet leidend te zijn.
  • Samen zoeken naar de juiste balans tussen beleid en praktijk, tussen papier en mens.
  • In een zichtbare rol en in constructieve samenwerking met de zorgorganisatie het beste de stem van de client vertegenwoordigen.”

Andere bijdragen

Ook voorzitter cliëntenraad Amstelring Shosha Melkman deelde haar inzichten rondom medezeggenschap van cliënten in de extramurale zorg, de thuiszorg en wijkverpleging. Voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van Cordaan Daan Sajet ging met de aanwezigen in gesprek over medezeggenschap tijdens crisissituaties. Het volledige verslag van de bijeenkomst lees je hier.

In een interview met Shosha Melkman vertelt zij uitgebreid over diversiteit en inclusie in de medezeggenschap. Tijdens de Week van de Medezeggenschap verzorgt ze daarover samen met LOC-coördinator Thom van Woerkom een interessante sessie. Meer weten? Meer info en aanmelden.

Volgende bijeenkomsten

Het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg nodigt cliëntenraadsleden van harte uit om de volgende bijeenkomsten ook bij te wonen. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 14 november van 17 uur tot 20 uur met als thema “Zorginnovatie en de rol van de cliëntenraad daarin”. Meer info lees je hier.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese