Brief LOC aan cliënten­raden

Geplaatst op 19 maart 2020

Vanmiddag verstuurde Marthijn Laterveer, coördinator van LOC Waardevolle zorg onderstaande brief aan de bij LOC aangesloten cliëntenraden. De brief gaat over de ingrijpende gevolgen van het coronavirus voor iedereen in Nederland. En een uitnodiging om elkaar te helpen tijdens deze periode.

Ingrijpende gevolgen coronavirus

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor iedereen in Nederland. In de zorg zijn er veel mensen die extra kwetsbaar zijn. De regering neemt allerlei maatregelen om de verspreiding van het virus te vertragen. Deze maatregelen zijn ingrijpend op het leven van alledag.

In de zorg zijn veel medewerkers en behandelaren dagelijks druk bezig om de gezondheidszorg draaiende te houden. We kunnen alleen maar diep respect hebben voor de manier waarop zij hun werk doen. 

Ook voor jullie als cliëntenraad is het een zware tijd. In het persoonlijk leven, maar ook als vertegenwoordiger van de mensen die zorg nodig hebben. Vanwege de veiligheid zijn er steeds meer beperkingen om bezoek te ontvangen. Andere mensen kunnen niet naar de vertrouwde dagactiviteiten of krijgen geen behandeling. Dat kan leiden tot extra eenzaamheid, angst en onzekerheid. En dan zijn er nog mensen die overlijden door het coronavirus. 

De cliëntenraad kan deze nare situatie niet veranderen. Wel is het van belang dat de cliëntenraad in gesprek blijft met de bestuurder over de maatregelen die direct gevolgen hebben voor mensen die zorg nodig hebben en hun naasten.

Thema-pagina over coronavirus

Daarnaast kunnen we samen kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Op verzoek van cliëntenraden hebben we op www.cliëntenraad.nl een pagina aangemaakt om goede voorbeelden uit te wisselen. Zodat we toch kunnen zorgen dat mensen in zorginstellingen en thuis contact met anderen kunnen hebben. Weet je een goed voorbeeld? Mail die dan naar webmaster@loc.nl

Als jullie vragen hebben of ergens over willen overleggen: bel of mail gerust naar LOC. We zijn gewoon van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur bereikbaar via 030 284 32 00 of vraagbaak@loc.nl

Om te zorgen dat niet alles stilvalt proberen we op creatieve manieren toch de dienstverlening voort te zetten. Zo zijn we aan het kijken of we door middel van webinars informatie kunnen geven aan cliëntenraden. Vertrouwde kanalen zoals nieuwsbrieven, tijdschrift en website voorzien we van actuele informatie. En we benutten deze periode om een aantal nieuwe publicaties voor te bereiden voor cliëntenraden.

Wij wensen jullie als cliëntenraden heel veel sterkte in deze moeilijke periode. En helpen graag waar dat kan.

Meer weten?


Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese