“Het vraagt moed om te gaan staan voor wie je bent”: Maak kennis met dag­voorzit­ter Anna Stienstra

Geplaatst op 12 september 2022

Voor veel mensen binnen het netwerk van LOC zal ze geen onbekende zijn. Dagvoorzitter tijdens de Week van de Medezeggenschap is journalist en documentairemaker Anna Stienstra. Zij is onder andere bekend van de met een Emmy-genomineerde film ‘De wereld van Puck’ – een rauwe inkijk in het leven van een gezin met een gehandicapt kind. Sinds anderhalf jaar maakt ze voor LOC de ontwikkelingen van zowel de vernieuwingsbewegingen als binnen medezeggenschap zichtbaar voor de buitenwereld.  

Inmiddels heeft Anna heel wat cliëntenraadsleden, zorgmedewerkers en bestuurders geïnterviewd. Indringende verhalen, inspirerende voorbeelden uit de praktijk, de weg ernaartoe en alle vragen die dat oproept zijn bijvoorbeeld gevangen in de series Medezeggenschap in de jeugdzorg en Medezeggenschap doe je samen. “Die gesprekken hebben stuk voor stuk diepe indruk op mij gemaakt. Ik geloof in de kracht van woorden, ze zetten aan tot beweging en realiseren verbinding. Het vraagt moed om te gaan staan voor wie je werkelijk bent. Dat mensen mij hun – soms ogenschijnlijk kleine – verhaal toevertrouwen om op te tekenen en daarmee een ander de veerkracht biedt om ook in actie te komen, is een enorm compliment.” 

Die persoonlijke aanpak zal Anna zeker voortzetten in de plenaire gesprekken tijdens de Week van de Medezeggenschap. Ze kijkt dan ook erg uit naar alle sprekers die hun kijk op het thema: ‘De toekomst is Waardevolle zorg’ zullen delen: “Hoe kijkt minister Helder naar die toekomst en welke ruimte is er nog voor het cliëntperspectief? Hoe gaan cliëntenraden en LOC, met alles wat er momenteel gaande is in de samenleving, daarop inspelen en vooral: hoe blijf je in verbinding? Heel nieuwsgierig ben ik naar de – zoals ze het zelf zegt – rijke ervaringen van Myrrhe van Spronsen en de theatrale spiegel die het duo (S)Anne het publiek zal voorhouden.”


Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese