Kabinet start voor­lichtingscam­pagne over pal­liatieve zorg

Geplaatst op 8 juli 2019

Minister Hugo de Jonge van volksgezondheid lanceerde als start van een landelijke campagne op 20 juni een website met praktische tips en informatie over ‘palliatieve zorg’. Zo heet de zorg die je krijgt als genezen niet meer mogelijk is.

Tot die tijd leef ik

De landelijke campagne krijgt als motto mee: ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga, maar tot die tijd leef ik’. De minister wil mensen hiermee informeren over wat palliatieve zorg is, hen stimuleren eerder na te denken over het levenseinde en hun levenswensen, keuzes te overwegen en deze te bespreken met dierbaren of de (huis)arts.

Over palliatieve zorg

Op de nieuwe website: overpalliatievezorg.nl vind je informatie en verwijzingen naar organisaties waar je terecht kunt met vragen. Verschillende landelijke kranten gaven al aandacht aan de campagne. In de komende weken volgen er advertorials in huis-aan-huisbladen, magazines en sociale media.

Wat kun jij doen?

Bezoek niet alleen de website voor meer informatie, maar ga vooral ook met mensen in gesprek. Heb aandacht voor het levensverhaal van jouw cliënt, bewoner, inwoner. Wat heeft hij/zij nodig om te kunnen leven tot het einde? Dit adviseert Agora, die bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven tot het einde en waar LOC mee samenwerkt in de kerngroep Palliatieve zorg.

Mensen hebben meestal niet alleen behoefte aan zorg en behandeling, zij zoeken ook naar ook ondersteuning bij levensvragen en zingeving. Ze willen hun leven voortzetten zoals dat was voordat ze ziek werden. Soms is er dan ook huishoudelijke hulp nodig of bijvoorbeeld ondersteuning voor de mantelzorger. Zoek samenwerkingspartners in andere domeinen, maak verbinding tussen zorg en het sociaal domein.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese