Kwaliteit van de verpleeghuiszorg

In het kwaliteitskader verpleeghuiszorg staat wat goede zorg is. Verpleeghuizen moeten daar aan voldoen. LOC heeft een paar boekjes en een filmpje gemaakt over het kwaliteitskader.

Het kwaliteitskader staat in het wettelijke register van het Zorginstituut Nederland. Daardoor zijn alle verpleeghuizen in Nederland verplicht te doen wat er in het kwaliteitskader staat.

De verantwoordelijkheid voor de uitvoering ligt bij de verpleeghuizen. LOC neemt deel aan de landelijke Stuurgroep Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Hierin denken we samen met zorgmedewerkers en zorgorganisaties na over over hoe alle verpleeghuizen in Nederland volgens dit kader kunnen werken en wat zij hierbij nodig hebben. Vervolgens ontwikkelen we deze hulpmiddelen samen.

Het kwaliteitskader gaat over de hele kwaliteit in verpleeghuizen. Bestaande projecten zoals mondzorg en medicijngebruik horen daarbij. Het kwaliteitskader is dus geen nieuw project in de verpleeghuizen dat erbij komt. Eigenlijk is het kwaliteitskader een soort kapstok waar alle reeds in gang gezette ontwikkelingen en projecten bij elkaar komen.

Voor wie is het kwaliteitskader?

Het kwaliteitskader is van toepassing voor zorg voor mensen met zorgzwaartepakket verpleging en verzorging 4 tot en met 10. Mensen die 24 uur zorg nodig hebben en bij elkaar wonen in één gebouw. Zoals een verpleeghuis of een zorgboerderij. Het is niet voor mensen die de zorg in hun eigen huis krijgen. Bijvoorbeeld via de wijkverpleegkundige, een volledig pakket thuis, een modulair pakket thuis of een persoonsgebonden budget. Het is de bedoeling dat er ook een kwaliteitskader voor mensen met zorg thuis komt.

Waar ben je naar opzoek?

Nieuws (10)

Praktijkvoorbeelden (1)

Bijeenkomsten (7)

Workshop Vrijheid en veiligheid en de rol van cliënten­raden 31 oktober 2019, Saffier - De Lozerhof, Den Haag
Regiobijeen­komst Zuid-Hol­land 25 juni 2019, Zorgcentrum Crabbehoff te Dordrecht

Praat mee (1)

Bijeenkomsten

Basiscursus "De (nieuwe) Wmcz 2018" cliëntenraden in alle sectoren 03 september, Wolfsbos, Valkenlaan 5 7905 AA Hoogeveen
Workshop Contact met de achterban 03 september, Wolfsbos, Hoogeveen
Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.