LOC schrijft brief aan minister Dekker en staatssec­retaris Blokhuis inzake Stichting Intervence

Geplaatst op 3 december 2020

Deze week is bekend geworden dat de dertien Zeeuwse gemeenten hebben besloten om per 1 januari 2021 het contract met Stichting Intervence te stoppen. Dat betekent het directe einde voor deze Gecertificeerde Instelling. LOC heeft een brief geschreven aan minister Sander Dekker en staatssecretaris Paul Blokhuis om onze zorgen te uiten over de gevolgen voor honderden kinderen, gezinnen en medewerkers.

Onzekerheid

Net als  het bestuur en de medezeggenschap van Intervence maakt LOC zich zorgen over de gevolgen van dit besluit voor de betrokken kinderen, gezinnen en medewerkers. Wij benadrukken in de brief dat er een situatie vol onzekerheid is ontstaan over de kwaliteit en de continuïteit van de geleverde zorg.

Vertrouwensrelatie belangrijk

Wij voorzien ernstige gevolgen voor de relatie tussen gezinnen en hulpverleners: vaste gezinsmanagers zijn straks uit beeld. Daardoor moeten gezinnen met nieuwe hulpverleners verder, moeten gezinnen wachten op hulp en/of  raken gezinnen uit beeld als er minder contact is. Het besluit van de gemeenten vergroot de kans op een situatie waarbij de kinderen en gezinnen het zonder een vaste gezinsmanager moeten stellen. Wij benadrukken het belang van de vertrouwensrelatie tussen gezinnen en hulpverleners.

Medewerkers

Het besluit om de financiering van Intervence te stoppen raakt direct ruim honderd medewerkers. De onzekerheid die nu ontstaat is zeer onwenselijk. Daarom is het onbegrijpelijk dat medewerkers van Intervence nu gevraagd worden om open sollicitaties in te dienen. Het leidt niet alleen tot onzekerheid bij medewerkers, maar mogelijk ook tot een nog groter tekort aan hulpverleners in de jeugdzorg.

Steun voor cliëntenraad

Wij spreken in de brief nadrukkelijk onze steun uit voor de cliëntenraad van Intervence in het standpunt dat jeugdzorg nooit alleen een financieel dossier mag zijn. En steunt de cliëntenraad bij zijn actie tegen dit ondoordachte en overhaaste besluit.

Meer weten?

  • Lees hier de volledige brief inzake Stichting Intervence
  • Wij ondersteunen cliëntenraden in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering zodat zij zo goed mogelijk de belangen van hun achterban kunnen behartigen. Hoe wij dat doen? Bekijk hier onze dienstverlening.
  • Neem gerust contact op met de Vraagbaak van LOC Jeugd via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00.
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese