Netwerk LOC Limburg steekt cliënten­raden een hart onder de riem

Geplaatst op 19 maart 2020

Deze mail is door het Netwerk LOC Limburg verzonden vóór de aankondiging van de minister van VWS over aanscherping bezoek verpleeghuizen in verband met het coronavirus d.d. 19.03.2020.

Grote impact

De maatregelen in het kader van de Corona-crisis die door zorginstellingen genomen worden, zijn veelzijdig en hebben grote impact voor allen. De maatregelen worden genomen vanuit het oogpunt van het borgen van de continuïteit van zorg en voor de veiligheid van bewoners/cliënten en medewerkers. Het is geen gemakkelijke tijd. Zeker niet voor allen die binnen moeten blijven en géén of nog slechts heel beperkt bezoek mogen ontvangen, nu er geen vrijwilligers meer in de huizen komen, nu bewoners alleen moeten eten op de kamer en er geen gezamenlijke dagactiviteiten meer zijn.

Als cliëntenraad zet u zich in om de belangen van de cliënten zo goed als mogelijk te behartigen. En ieder doet dat, ook in deze onzekere tijden, op zijn/haar eigen creatieve wijze. 

Sterkte en wijsheid

Als Netwerk LOC Limburg willen wij u sterkte en wijsheid toewensen. Ieder mag trots zijn op de grote inzet die gepleegd wordt.

Niemand weet wat nog op ons pad zal komen. Je houden aan richtlijnen van de overheid èn zorgen voor elkaar waar dat mogelijk is, dat is wat een ieder op dit moment kan doen. Er voor elkaar zijn, al is het op afstand, dat kan óók en dat kan, juist nu, óók heel waardevol zijn. Zo kan ook het delen van informatie, ideeën, tips of dilemma’s over de huidige situatie binnen zorginstellingen nuttig zijn. Zoals een mantelzorger ons schreef: 

Het is op dit moment vooral voor mijn schoonmoeder niet gemakkelijk te accepteren dat zij haar man niet mag bezoeken. In het huis zijn ook geen bezoekers meer. Schoonmoeder persoonlijk behoort tot de risicogroep daar ze onlangs behoorlijke nierproblemen had. Dit is zich wel aan het herstellen, maar ze blijft kwetsbaar. Het huis stuurt dagelijks bericht wat ze hebben gedaan en hoe het met de bewoners gaat. Wij hebben een goed gevoel bij deze rapportage. Ik ben ervan overtuigd dat ze op deze locatie hun uiterste best aan het doen zijn.”

Wij nodigen u van harte uit om ook uw ervaringen of initiatieven te delen: 

Voor ieder steun, sterkte en wijsheid gewenst om als cliëntenraad zicht te houden op de acties en maatregelen die worden getroffen, bij het zoeken naar mogelijkheden om ervaringen van bewoners / mantelzorgers op te halen en mee te blijven denken en te adviseren vanuit de belevingswereld van de cliënt. 

Meer weten?

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Coronavirus

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese