Thema’s Week van de medezeg­genschap | Woensdag 7 oktober

Geplaatst op 14 augustus 2020

Iedere dag tijdens de Week van de medezeggenschap (5-9 okt) duiken we in een ander thema. De komende weken maken we de dagthema’s bekend. In september komt het hele programma beschikbaar en kun je je voor specifieke sessies inschrijven. Woendag 7 oktober zoeken we samen naar het antwoord op: wat is nou passende medezeggenschap? En hoe zien we medezeggenschap in het licht van vernieuwing van zorg: zorg vanuit de bedoeling, in plaats van uit het systeem?

Passende medezeggenschap

Iedere zorgorganisatie is anders. Groot, klein, regionaal of lokaal actief, veel of weinig verschillende doelgroepen, veel of weinig hulpaanbod, ervaren met de participatie van cliënten of minder ervaren. Wat ‘passende’ medezeggenschap is, kan dan ook per organisatie verschillen. Deze dag staan we stil bij de vraag wat passende medezeggenschap is. En horen we voorbeelden van diverse organisaties hoe zij met deze vraag aan de slag zijn gegaan.

Zorg vanuit de bedoeling

Vanuit de visie Waardevolle zorg neemt LOC initiatief voor vernieuwing van de zorg. Om daarbij weer terug te gaan naar de bedoeling: écht aansluiten bij wat mensen nodig hebben. De ervaringen in de vernieuwingsbewegingen laten zien hoe belangrijk het is dat iedereen bijdraagt. Dat cliëntenraad, naasten, medewerkers, management, de wijk, maar ook verzekeraars, inspectie, ministerie en zorgkantoren samen met elkaar in gesprek gaan: iedereen levert bouwstenen.

Zonder de basis van medezeggenschap zijn vernieuwing en goede zorg onmogelijk. Daarin is ook de zoektocht naar passende medezeggenschap noodzakelijk; vormen waarin je als raad meer poactief kunt handelen. En samen met alle betrokkenen een gezamenlijk perspectief op goede zorg en medezeggenschap te ontwikkelen.

Meld je nu vast aan, dan krijg je direct een seintje wanneer je je voor specifieke sessies kunt aanmelden:

Terugkijken sessies
Hier op ons platform vind je een overzicht met webinars en sessies die je op aanvraag terug kunt kijken.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese