Tranzo Zorgsalon ‘Horen, zien en zwij­gen’

Geplaatst op 4 juni 2023

Hoe geef je moeilijk bereikbare groepen een stem in wetenschappelijk onderzoek? Dat is het onderwerp van het Tranzo Zorgsalon ‘Horen, zien en zwijgen’ op donderdag 22 juni 2023 in Tilburg. Een van de sessies wordt verzorgd door Tina Bakker, adviseur LOC Waardevolle zorg.

Groepen in de samenleving kunnen om uiteenlopende redenen lastig bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld door sociaal isolement, een taalbarrière, omdat ze minderjarig zijn of een (licht) verstandelijke beperking hebben. Hoe zorgen we ervoor dat alle groepen gehoord worden? Wie kan hen het beste vertegenwoordigen als zij daar zelf niet toe in staat zijn? Welke uitdagingen komen daarbij kijken?

Tijdens de Tranzo Zorgsalon van 22 juni staat dit onderwerp centraal. Tranzo is het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Universiteit Tilburg. Dit is de tweede van een serie van drie Tranzo Zorgsalons in 2023. Het doel is om het debat en het uitwisselen van kennis en ervaringen over de sector Zorg en welzijn te bevorderen.

Programma

Na de opening zijn er drie interactieve sessies. Een daarvan wordt verzorgd door Mary Lou van der Heijden en Tina Bakker, beiden lid van het cliëntenpanel dat aan de Academische Werkplaats Jeugd van Tranzo is verbonden. Ze vertellen over hun ervaringen met het cliëntenpanel en over het organiseren van inspraak van kinderen, jongeren en ouders die te maken hebben met jeugdhulp bij onderzoek. Ook als die moeilijker bereikbaar zijn. Mary Lou en Tina vinden het belangrijk dat de stem van alle cliënten wordt gehoord en zij vertellen die middag waarom!

Mary Lou is lid van het cliëntenpanel van de Academische Werkplaats Jeugd Tilburg en voorzitter van de cliëntenraad van Sterk Huis en Tina Bakker is ondersteuner van het cliëntenpanel en adviseur bij LOC Waardevolle Zorg. LOC is als samenwerkingspartner verbonden aan de Werkplaats.

De middag eindigt met een netwerkborrel.

Voor: Burgers, ervaringsdeskundigen, cliënten/patiënten, zorgprofessionals, beleidsmakers, studenten en wetenschappers zijn die middag van harte welkom!
Datum en tijd: Donderdag 22 juni, start: 15:00 uur
Locatie: Campus Tilburg Univeristy
Deelname: Deelname is gratis, wel graag van te voren aanmelden.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese