Week van de Medezeg­genschap 2024!

Geplaatst op 22 juli 2024

In 2024 organiseert LOC Waardevolle zorg voor de vijfde keer de Week van de Medezeggenschap. Een lustrum! En dat mag gevierd worden. Het thema is ‘Samenwerken aan (mede)zeggenschap. Meerwaarde door verbinding.’ Zet alvast in je agenda: 4 tot en met 10 oktober: Week van de Medezeggenschap 2024!

Programma 2024

Dit jaar gaat de Week van de Medezeggenschap van start met het Zorghulpfestival in Deventer op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober. Dit is een samenwerking met Zorghulp en Espria Ledenvereniging en belooft twee dagen volop ontmoeting, inspiratie en verbinding en verdieping. In de dagen daarna (7 tot en met 10 oktober) ligt de nadruk, net als vorig jaar, op de lokale acties en activiteiten die medezeggenschap in de schijnwerpers zetten. De Week van de Medezeggenschap sluit af met een late night show met onder andere alle hoogtepunten van de Week. 

Kaarten Zorghulpfestival

Voor LOC leden zijn kaarten gratis. Je kunt ze activeren via de website van het Zorghulpfestival. Daar lees je ook meer over het programma. Er zijn diverse podia met inspirerende sprekers, er is een info-markt, allerlei activiteiten en uiteraard is LOC ook van de partij.

Open podium

Een van de programma-onderdelen van het festival is het Open Podium, een mooi podium gereserveerd voor leden van LOC of Espria ledenvereniging. Dus speel jij in een band, zing jij in een (pop)koor, dans jij graag of ben je acteur bij een theatergroep? Of wil jij vertellen over jullie succesvolle buurtinitiatief of een ander mooi ervaringsverhaal over verbinding en zorg? Meld je aan en wie weet sta jij 4 of 5 oktober te schitteren op het podium!

Aanmelden kan tot en met 17 juli via deze link: Open Podium – Zorghulpfestival.

Activiteiten op locatie

De Week van de Medezeggenschap vervolgt op 7, 8, 9, en 10 oktober met activiteiten op locatie. We roepen zoveel mogelijk cliëntenraden op om gedurende deze dagen aandacht te besteden aan medezeggenschap in de eigen zorgorganisatie. Dat kan met kleine gebaren, met grote acties en alles daartussenin. Van een kaartje sturen naar alle cliënten tot de organisatie van een themadag.

Samen bereik je meer. En betere medezeggenschap draagt bij aan waardevolle zorg. Gebruik daarom de Week van de Medezeggenschap als aanleiding om bijvoorbeeld:

  •          de zichtbaarheid van de cliëntenraad te vergroten;
  •           in contact te komen met je achterban;
  •           te laten zien wat de cliëntenraad allemaal doet;
  •           het belang van medezeggenschap kenbaar te maken.

Oproep!

Heb je al een idee voor een activiteit? Een themadag, een lunch, een quiz, iets anders? We waarderen het zeer als je het ons laat weten via onderstaand formulier. We vermelden je initiatief graag op onze website.

Invulposter Week van de Medezeggenschap

Laat niet alleen aan ons weten wat je gaat doen tijdens de Week van de Medezeggenschap, maar ook aan alle cliënten/medewerkers/buren/naasten etc. Dat kan heel gemakkelijk met de invulposter. Bestel hem kosteloos via vraagbaak@loc.nl

Terugkijken: Week van de Medezeggenschap 2023

In 2023 was het thema ‘Lokaal organiseren van (mede)zeggenschap’. En wat werden er veel lokale initiatieven ontplooit! Voor inspiratie én meer over de Week van de medezeggenschap 2023 bekijk de terugblik via de onderstaande knop.

Luistertip

De Waardecast waarin Mieke Hollander in gesprek gaat met Theo van Ooi over onder meer de Week van de Medezeggenschap.

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Marjolein Hovius 2 maanden geleden

Beste Hans, De Week van de Medezeggenschap is juist een goede gelegenheid voor cliëntenraden om medezeggenschap onder de aandacht te brengen van bestuurders en directies. Want, helemaal eens, het begint bij het accepteren van het belang van medezeggenschap. Er zijn vele (laagdrempelige) manieren om aandacht te schenken aan medezeggenschap tijdens de Week van de Medezeggenschap. Via deze link zie je de voorbeelden van 2023:  Week van de Medezeggenschap in het land – LOC Cliëntenraden (clientenraad.nl)
Hartelijke groet,
Marjolein HoviusCommunicatie LOC

Reageer op dit bericht
2 maanden geleden

Reactie verwijderd.

Hans Verhaar 2 maanden geleden

Week van de medescheggenschap? hoe krijgen we dat voor elkaar? Dan moeten we toch eerst beginnen met de directies om medezeggenschap te accepteren, momenteel zijn de directies de grootste kosten posten die de zorg duur maken en accepteren veel directies Clientenraden en mondige beroeps verzorgers van de werkvloer als noodzakelijk kwaad, liever hebben ze dat de goedkope mantelzorgers de zorg van thuis naar verpleeghuis verplaatsen om zo hun salarissen nog meer te verhogen. Zonder die opvoeding van directies gaat het nooit lukken!

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese