ervaringdeskundigheid

LOC Tijdschrift Zorg & Zeg­genschap | “Laat ouderen­zorg weer om mensen draaien”

De wintereditie van Zorg & Zeggenschap ligt weer bij onze leden op de mat. En is voor iedereen online te lezen. De artikelen zijn binnenkort los te beluisteren via je favoriete podcastapp (Zoek op LOC Verhalen uit ons landelijke netwerk). Het voorwoord 'Vertrouwen in onzekere tijden' is van LOC-coördinator Marthijn Laterveer.

lees verder

Vervolg petitie-aan­bieding: werkbezoek verpleeg­huis Rumah Kita

Geplaatst op 13 maart 2024 - Thema's: Belangenbehartiging
Op 12 februari overhandigde LOC Waardevolle zorg, samen met cliëntenraadsleden, zorgprofessionals, burgerinitiatieven en branche-organisatie Actiz, de petitie en advies ‘Geef nu rust en ruimte voor de ouderenzorg van morgen!’ aan Tweede Kamerleden. Dit moment resulteerde onder andere in het plan voor een werkbezoek aan verpleeghuis Rumah Kita, de woonlocatie van cliëntenraadslid en petitie-aanbieder Geeske Raams.

lees verder

Petitie en advies over­han­digd: ‘Nu rust en ruimte voor ouderen­zorg van morgen!’

Geef nu rust en ruimte voor de ouderenzorg van morgen! Dat is de kern van ons advies aan de politiek. Ruim 1500 mensen droegen daaraan bij en de bijbehorende petitie is meer dan 3200 keer ondertekend. Vanmiddag zijn de petitie en het advies overhandigd aan Tweede Kamerleden, door vertegenwoordigers van cliënten, zorgprofessionals en burgerinitiatieven. Initiatiefnemer LOC Waardevolle zorg begeleidde de overhandiging en ook Actiz was erbij. Individuen en organisaties die de petitie, het advies en de concrete voorstellen ondersteunen, vertegenwoordigen miljoenen Nederlanders. Verschillende partijen zijn nu in gesprek over de vraag: hoe kunnen we de visie en concrete voorstellen uit dit advies verwezenlijken?

lees verder (5)

“Omarm ervaringsdes­kun­dig­heid in de ggz”

Geplaatst op 15 januari 2024
Hoe lukt het mensen ondanks tegenslagen of andere hobbels waarde aan hun leven te geven? En wat drijft en motiveert hen van waarde en betekenis te zijn voor anderen? In de rubriek Waardevol leven uit de wintereditie van de Zorg & Zeggenschap vertelt Simona Karbouniaris (43), sociaal wetenschapper en onderzoeker op het gebied van ervaringsdeskundigheid in de ggz, over haar drijfveren.

lees verder

Wat deed LOC Waar­devol­le zorg in 2023?

LOC wil dat alle mensen die zorg nodig hebben een waardevol leven kunnen leiden met degenen die hen dierbaar zijn. Daar werken we hard aan! We ondersteunen en adviseren cliëntenraden in de zorg en we ondersteunen vernieuwingsbewegingen in de zorg. Ook informeren we politici, beleidsmakers en bestuurders met alle informatie en signalen die we ophalen in de medezeggenschap en de vernieuwingsbewegingen. Wat betekende dat concreet in 2023?

lees verder

5 fun­damen­tele oplos­sin­gen jeugdzorg: 2. Maak werk van (mede)zeg­genschap

Dát er problemen zijn in de jeugdzorg is duidelijk. Maar zijn er ook duidelijke oplossingen? LOC Waardevolle zorg vindt van wél. In deze serie geeft LOC Waardevolle zorg 5 fundamentele oplossingen voor de jeugdzorg en roept politici, beleidsmakers en jeugdzorgorganisaties op: ‘Luister naar jongeren, ouders en zorgmedewerkers en werk samen met hen!’ Deel 2: Maak werk van (mede)zeggenschap.

lees verder

LOC Tijdschrift Zorg & Zeg­genschap | “Geef rust en ruimte aan ouderen­zorg van mor­gen”

De wintereditie van Zorg & Zeggenschap ligt weer bij onze leden op de mat. En is voor iedereen online te lezen. De artikelen zijn binnenkort los te beluisteren via je favoriete podcastapp (Zoek op LOC Verhalen uit ons landelijke netwerk). Het voorwoord 'Vertrouwen in onzekere tijden' is van LOC-coördinator Marthijn Laterveer.

lees verder

Week van de Medezeg­genschap in het land

Tijdens de Week van de Medezeggenschap staat het belang van (mede)zeggenschap centraal. Dat doet niet alleen LOC Waardevolle zorg middels een rijk programma van inspirerende bijeenkomsten en cursussen. Ook op locaties wordt er veel aandacht geschonken aan de Week van de Medezeggenschap. Het thema van 2023 is dan ook niet voor niets: 'Lokaal organiseren van (mede)zeggenschap'.

lees verder

LOC Tijdschrift Zorg & Zeg­genschap | Zorgzame gemeenschap­pen

De herfsteditie van Zorg & Zeggenschap ligt weer bij onze leden op de mat. En is voor iedereen online te lezen én te beluisteren via je favoriete podcastapp. In het tijdschrift lees je verhalen van mensen uit ons netwerk. Het voorwoord over 'Zelf initiatief nemen' is van LOC coördinator Marthijn Laterveer.

lees verder

Krachten bundelen informele en formele zorg Rotterdam

6 oktober 2023

We nodigen je graag uit om op vrijdag 6 oktober met actieve wijkbewoners, cliëntenraden die actief zijn in Rotterdam en initiatiefnemers van Zorgvrijstaat in gesprek te gaan over zorg en ondersteuning van de toekomst. Deze bijeenkomst is een vervolg op de Meetup van 19 juni in Rotterdam waarin we waardevolle gesprekken voerden over het versterken van eigenaarschap en zeggenschap over zorg en welzijn.

lees verder

“Niet over maar mét ons praten”

Ruim 1300 cliëntenraden in zorg en welzijn behartigen de belangen van mensen die zorg nodig hebben. LOC ondersteunt hen daarbij met trainingen, cursussen, adviezen, netwerkbijeenkomsten en andere diensten. In de rubriek Cliënt & Raad uit het LOC-tijdschrift Zorg & Zeggenschap vertellen cliëntenraadsleden over hun werk, onderliggende motivaties en de wederzijdse versterking met LOC. Aan het woord: Jersey Polman (18), lid van de Jongerenraad van jeugdzorgorganisatie entrea lindenhout.

lees verder

Van grijs naar duizend kleuren groen

Geplaatst op 18 juli 2023 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad
Hoe lukt het mensen ondanks ziekte, beperkingen, tegenslagen of andere hobbels waarde aan hun leven te geven? En wat drijft en motiveert hen van waarde en betekenis te zijn voor anderen? In deze aflevering van 'Waardevol leven' uit het LOC-tijdschrift Zorg & Zeggenschap vertelt Frank Spijker (60), ervaringsdeskundig lid van de centrale cliëntenraad van LEVANTOgroep (organisatie voor geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang), over zijn drijfveren.

lees verder

LOC-tijdschrift Zorg & Zeg­genschap | “Het kan echt anders”

De voorjaarseditie van Zorg & Zeggenschap ligt vanaf vandaag bij onze leden op de mat. En is voor iedereen online te lezen. In het tijdschrift lees je verhalen van mensen uit ons netwerk. Het voorwoord over 'De verbinding zoeken' is van LOC-coördinator Marthijn Laterveer.

lees verder

Tranzo Zorgsalon ‘Horen, zien en zwij­gen’

Geplaatst op 4 juni 2023 - Thema's: Organiseren en vernieuwen medezeggenschap
Hoe geef je moeilijk bereikbare groepen een stem in wetenschappelijk onderzoek? Dat is het onderwerp van het Tranzo Zorgsalon ‘Horen, zien en zwijgen’ op donderdag 22 juni 2023 in Tilburg. Een van de sessies wordt verzorgd door Tina Bakker, adviseur LOC Waardevolle zorg.

lees verder

Reactie LOC Inter­net­con­sul­tatie gesloten jeugdhulp

Geplaatst op 23 mei 2023 - Thema's: Kwaliteit jeugdzorg, Vrijheid en veiligheid, Rechten van mensen
LOC heeft een reactie gestuurd op de internetconsultatie ‘Gesloten Jeugdhulp’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De consultatie ging over de aanvullende regels bij het ‘besluit Jeugdwet’. De…

lees verder

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese