Vacatures delen op ons platform

Geplaatst op 15 juli 2022

Deelnemers op ons platform kunnen vanaf nu vacatures delen. Zoek je iemand voor een bepaalde rol of functie? Plaats je vacature via: clientenraad.nl/vacatures

Om deel te nemen aan ons platform, maak je eenvoudig en kosteloos een profiel aan. Wanneer je bent ingelogd, kan je jouw vacature plaatsen.

Hoe kan de cliënten­raad aan nieuwe leden komen?

Ben je specifiek op zoek naar nieuwe leden voor je cliëntenraad? Hierover organiseren we regelmatig de cursus ‘Werven nieuwe leden’. Houd hiervoor onze bijeenkomsten in de gaten.

Het werven en behouden van leden voor de cliëntenraad is een belangrijke taak voor cliëntenraad én zorgorganisatie. Daarom vraagt dit continu aandacht in het dagelijkse werk. Als je goed voor ogen hebt wat het raadswerk waardevol maakt en als voor iedereen duidelijk is wie lid kan worden, kan de werving beginnen. In deze handreiking vind je veel tips om ledenwerving voor de cliëntenraad handen en voeten te geven. En er staan voorbeelden in van functieprofielen, een wervingsplan en een inwerkprogramma. Download de handreiking “Leden van en werven voor de cliëntenraad”.

Onafhankelijke ondersteuning voor je cliëntenraad

Cliëntenraden hebben op grond van de Wet medezeggenschap cliënten zorg recht op onafhankelijke ondersteuning. En dat de cliëntenraad instemmingsrecht heeft met betrekking tot de selectie en benoeming van de ondersteuner van de cliëntenraad. De ondersteuner van de cliëntenraad speelt een belangrijke rol bij goede medezeggenschap. De ondersteuner neemt de cliëntenraad veel praktisch werk uit handen. En zorgt voor continuïteit zonder de taak van de cliëntenraad over te nemen. Meer informatie over de rol van de ondersteuner lees je in de brochure ondersteuner cliëntenraad. LOC ondersteunt ruim 40 jaar cliëntenraden en ondersteuners. In die jaren hebben we een speciaal aanbod ontwikkeld voor ondersteuners van cliëntenraden. Ook maakte LOC een modelovereenkomst ondersteuning die cliëntenraden en instellingen kan helpen bij het maken van afspraken rondom onafhankelijke ondersteuning.

Vacatures delen en bekijken

Via de link clientenraad.nl/vacatures kom je op de pagina waar je vacatures kunt plaatsen en bekijken.


Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese