Werkcon­feren­tie Bouwen voor zorg

Geplaatst op 20 juni 2019

Veel cliëntenraden en raden van toezicht krijgen op enig moment te maken met bouwplannen. Hoe kijken zij naar bouw en hoe kunnen zij vanuit hun eigen rol bijdragen aan een waardevolle gebouwde omgeving? Op woensdagmiddag 23 oktober 2019 verkennen we deze vragen tijdens een gezamenlijke werkconferentie voor cliëntenraden en Raden van Toezicht. LOC en de NVTZ (Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg) nodigen u van harte uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. 

Bouwen voor zorg 

De gebouwde omgeving heeft invloed op mensen. Nieuwbouw of renovatie is dan ook een uitgelezen kans om de zorg- en leefomgeving van mensen te verbeteren. Daarbij kunnen we kijken naar het huidige gebruik en de huidige gebruikersgroepen, maar ook naar wat we – nu en in de toekomst – mogelijk en aantrekkelijk willen maken. In hoeverre is de visie op zorg en wonen het vertrekpunt voor bouwplannen? En hoe wordt zo’n idee of beeld zo helder en krachtig dat het overeind blijft in het langdurige en complexe traject dat een bouwtraject nu eenmaal is? 

Als raad een waarde zijn 

Bij renovatie, bouw of verbouw heeft ieder zijn eigen rol. De organisatie is aan zet, de cliëntenraad heeft adviesrecht en de raad van toezicht houdt toezicht. Hoe kunnen cliëntenraden en raden van toezicht beide bijdragen aan een waardevolle gebouwde omgeving? 

Programma werkconferentie 

We beginnen de middag met een inhoudelijke introductie. Na deze introductie verkennen we in gesprek wat dit betekent voor ieders rol en hoe we elkaar daarin kunnen betrekken en versterken. We sluiten de middag af met een kort resumé hoe we als LOC en NVTZ de uitkomsten van de middag binnen beide verenigingen verder kunnen brengen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. 

Deelnemen aan werkconferentie? 

De werkconferentie is bedoeld voor leden van cliëntenraden en raden van toezicht. Wij waarderen het in het bijzonder wanneer beide raden van één organisatie aan de conferentie deelnemen. 

Praktische informatie

  • Datum: Woensdag 23 oktober 2019
  • Tijd:      13:30 inloop; programma van 14:00 – 17:00 uur 
  • Locatie: Theaterzaal De Hogeweyk te Weesp (onder voorbehoud)
  • Kosten:  Voor leden van LOC en de NVTZ is de bijeenkomst gratis, voor niet-leden geldt een deelnamebedrag van € 50,-.

Aanmelden

Leden van cliëntenraden kunnen zich aanmelden via dit formulier. Toezichthouders kunnen zich aanmelden via de website van de NVTZ

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese