Zorgen? Hulp bij levensvragen die nu extra opkomen

Geplaatst op 30 maart 2020

Veel mensen in Nederland maken zich grote zorgen over de risico’s en gevolgen van het Coronavirus. Opeens beseffen we dat gezondheid niet zo vanzelfsprekend is. We realiseren ons dat de situatie rondom het Coronavirus niet alleen het individu, maar ons als samenleving zeer kwetsbaar maakt. Vanzelfsprekendheden in ons leven komen op losse schroeven te staan. Geestelijke verzorging in Nederland zet opties op een rij voor hulp bij levensvragen, voor mensen die thuis wonen of in een zorginstelling.

Levensvragen kunnen opspelen wanneer je te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in je leven; een plotseling onzekere toekomst, de ervaring van kwetsbaarheid en isolement.

Geestelijk verzorgers bieden dan ondersteuning aan voor alle mensen thuis en in instellingen (inclusief, maar niet alleen, voor mensen met het coronavirus). Dat kan telefonisch, maar soms ook via bijvoorbeeld Skype of Whatsapp. Je kunt contact opnemen met de instelling waar je verblijft of met het Centrum voor Levensvragen in jouw regio. Het overzicht met de Centra voor Levensvragen en bijbehorende contactgegevens, tref je ook op de website van Geestelijke verzorging in Nederland.

Meer weten?

In de volgende nieuwsbrief van LOC Cliëntenraden (hier kun je je ook aanmelden), gaan we verder in op effecten die Corona-maatregelen kunnen hebben op ons geestelijk welbevinden. En bespreken we de invloed van ons geestelijk welzijn op ons fysieke wel en wee.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Coronavirus

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese