bezoek

Ik steun graag het idee dat bij onze ouderen in verpleeghuizen tenminste eenmaal per week bezoek mag komen van een naaste. Die moet dan wel even gecheckt worden op ziekteverschijnselen, maar dat lijkt me geen probleem. We moeten de eenzaamheid bestrijden!

 

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (34)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anoniem 3 jaar geleden

Dat is mij ook al opgevallen, hoewel bezoek op de kamer mag en buiten wandelen samen met de bezoeker ook mag, (lees ‘Handreiking voor bezoekbeleid verpleeghuizen’ in coronatijd pag.  9), doen verpleeghuizen wat ze zelf willen. Het is een handreiking die ze zelf invullen waardoor de onmenselijke toestanden in veel verpleeghuizen gewoon doorgaan. Ik mag nu 2x per week slechts 40 minuten naar mijn moeder op haar kamer en we hebben dan onze privacy. Maar wandelen met haar mag (nog) niet, want men wil eerst afwachten hoe het met bezoek binnen gaat. Het slaat nergens op. Wat is het verschil of ik nu bij mijn moeder op de kamer ben of een rondje door het parkje bij het verpleeghuis met haar wandel. In het parkje is bijna niemand dus volkomen veilig. Dit wil ze zo graag. Ze heeft al meer dan 2 maanden geen bloem of vlinder meer gezien. En buiten is besmettingsgevaar ook nog kleiner. Het mag volgens de handreiking en ik vind het belachelijk dat ze het dan toch weigeren. Mijn moeder is op deze manier niet eigen baas, iets waar ze recht op heeft wordt haar geweigerd, en ze is niet dement zoals veel verpleeghuisbewoners met haar die buiten willen wandelen met hun bezoek. In een verpleeghuis 10 km verderop is het nog erger. Daar vergaderen ze nog over de bezoekregeling. Dus nog niks geregeld. En wat ze daar willen is een speciale bezoekersruimte, een cabine in een zaal. Geen privacy terwijl het RIVM adviseert dat bezoek op de kamer kwam. Ik vind het heel erg dat er tegen de misstanden niet wat wordt gedaan, dat verpleeghuizen zomaar zelf wat kunnen doen, of beter gezegd, sommigen doen bijna niks. Ik blijf me afvragen of het juridisch kan dat deze mensen tegen hun wil worden opgesloten. Ze wonen daar, het is toch geen gevangenis of gesloten instelling!? We schrijven nu al weken lang onze verhalen hier en op andere forums,  WAAROM WORDT ER NIET EINDELIJK IETS GEDAAN?

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Goedemiddag, wandelen moet inderdaad gefaciliteerd worden, waar dit kan: dit is landelijk afgesproken. Heb je dit signaal al bij de cliëntenraad neergelegd? De cliëntenraad moet instemmen met de bezoekregeling en protocol. Wanneer zij de onvrede daarover vernemen, kunnen ze aandringen op aanpassing van de lokale afspraken. Veel succes, ik hoop dat je moeder snel naar buiten kan. Groet, Willeke

Reageer op dit bericht
Nicole van Moerkerk 3 jaar geleden

Hallo,

 

Ik ervaar hetzelfde, va maandag 8e juni mogen we mijn zoon op de kamer bezoeken, maar buiten wandelen mag niet. Waar kun je giervoor terecht?

 

Dank je wel alvast

 

 

 

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Nicole, fijn dat je eindelijk weer op bezoek kunt bij je zoon. Hij verblijft in een verpleeghuis, toch? Een wandeling maken moet mogen, ik zou contact opnemen met de cliëntenraad van het verpleeghuis en dit signaal bij hen neerleggen. Veel succes. En veel goeds bij het weerzien a.s. maandag!

Reageer op dit bericht
Nicole van Moerkerk 3 jaar geleden

Hallo Willeke,

terugkomend op de “wandeling”, men zegt tegen mij vanaf de afdeling dat dat niet mag ivm besmettingsgevaar.

Zijn hier protocollen voor? is dit door het RIVM vastgelegd? heb je daar misschien meer info over? Ik loop daar (nog) steeds tegen een muur wat betreft regelingen. mijn zoon woont op de 6e verdieping, een afd. voor jongeren met NAH. 1/5 is voor ouderen.

Dank je vreselijk veel.

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Willeke, ik had een mail naar de manager gestuurd en toen kwam dat negatieve antwoord wat aan alle contactpersonen is gestuurd. Misschien dan nog maar eens proberen bij de cliëntenraad. Mijn moeder hoorde via een verpleegster dat veel mensen hier boos over zijn. Eigenlijk zouden verpleeghuizen landelijk verplicht moeten worden daar waar het kan het wandelen toe te laten.

Reageer op dit bericht
Helene Schippers 3 jaar geleden

Goedenavond

 

Ik mag alleen  tent bezoek doen bij mij  moeder  ….en ben aan het strijden voor elke dag gewoon op haar kamer zoals het was ….

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

Dat is erg. Ik mag wel 2x per week bij mijn moeder op de kamer. Ik ben nu aan het strijden om met haar buiten te kunnen wandelen wat mij tot nu toe wordt geweigerd. In de handreiking voor bezoekbeleid verpleeghuizen in coronatijd staat dat je volgens het RIVM op de kamer op bezoek mag en ook dat je buiten mag wandelen mits aan voorwaarden wordt voldaan zoals dat het verpleeghuis en jijzelf coronavrij zijn en zoveel mogelijk 1,5 m afstand wordt gehouden. Op 10 km hier vandaan in een ander verpleeghuis is de cliëntenraad opgestapt. Mensen zitten daar in een vergelijkbare situatie als jou, alleen bezoek met mondkapje in een speciale ruimte en bewoners mogen niet buiten. Mensen kwijnen daar weg. De familie is in protest en de cliëntenraad was door de directie buiten spel gezet wat de bezoekregeling betreft en is dus opgestapt. Ik ben benieuwd hoe het daar verder gaat. Ik hoop dat het bij jou ook beter komt met de bezoekregeling.  Het is mij duidelijk dat verpleeghuizen zich niet houden aan wat sinds 25 mei mag. De handreiking voor bezoekbeleid wordt niet uitgevoerd, ze trekken hun eigen mensonwaardige plan. Ik wens dat er landelijk iets aan gedaan wordt,  dat verpleeghuizen worden gedwongen de bezoekregels die nu mogen ook uit te voeren. De handreiking kun je op internet vinden en downloaden. Veel sterkte!

Reageer op dit bericht
3 jaar geleden

Niet vragen maar doen! sterkte

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

Ze houden alle deuren op slot, dus je komt er niet in:-(

Reageer op dit bericht
3 jaar geleden

naar de rechter? of naar een ander tehuis, bel raad van bestuur, clientenraad etc

Reageer op dit bericht
Jet 3 jaar geleden

Beste mensen

mijn vader moest half april helaas vanwege alzheimer in een verpleegtehuis wordenopgenomen. Nu mocht mijn moeder -na 7 weken -op 1.5 m bezoek ( na skype en raambezoeken wekelijks) echter alles is zo gemaakt met een enorme tafel ertussen dat t heel moeilijk is voor allebei. Waarom mag zij niet met een mondkapje  op mijn vader een knuffel geven? Waarom zijn de regels bij elk verpleegtehuis anders? Ik snap als er corona  heerst dat t strenger moet. Maar waarom niet overal de zelfde regels? Nu mag de broer van mijn moeder al wel een uur op de kamer van zijn vrouw. Mijn moeder is nog nooit op zijn kamer geweest!Kan hier iets aan gedaan worden, mijn vader gaat steeds meer achteruit en straks herkent hij ons niet meer .

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Jet, in de handreiking is opgenomen dat mensen met dementie bezocht mogen worden met een mondkapje. Ook dit signaal en jullie wensen voor maatwerk zou ik bij de cliëntenraad neerleggen. De cliëntenraad maakt afspraken met de zorgorganisatie (en personeelsvertegenwoordiging en arts) over de bezoekregeling op locatie. Ook op individueel niveau  kunnen deze afspraken worden gemaakt.

Landelijke vaste regels zijn niet wenselijk omdat dan het tempo van de langzaamste bepalend is. Er zijn ook verpleeghuizen waar meer mogelijk mogelijk wordt gemaakt dan 1 uur per week bezoek. Ik hoop van harte dat het welzijn van de bewoners en naasten nu voorop komt, en er snel meer mogelijk wordt voor je vader en moeder. Hartelijke groet Willeke

Reageer op dit bericht
jet 3 jaar geleden

dank je wel Willeke voor je antwoord! ik hoop dat het ook een landelijke regel wordt dat geliefden/ partners- ouders/kind met mondkapje hun dierbaren in verpleegtehuizen kunnen aanraken. En dat we hier niet meer over hoeven te “smeken”

Reageer op dit bericht
L Visscher 3 jaar geleden

Waarom doet niemand iets tegen dit onmenselijke beleid. Mijn ongeneeslijk zieke vader buiten het verpleeghuis mocht gisteren voor het eerst 3 kwartier bij zijn vrouw op bezoek die met Parkinson in verpleeghuis zit. Videobellen en raambezoeken waren geen succes door doofheid van beiden. Ze lijden onder deze situatie.  Tijdens dit bezoek 3 keer controle gehad van verzorging. Waar is het recht op vrijheid om naar buiten te gaan en op privacy voor deze ouderen gebleven??. Waarom doet niemand iets?? Al diverse malen bij verpleeghuis gevraagd om regeling op maat voor dit oude echtpaar. Je krijgt alleen maar te horen dat ze regels volgen. Maar het zijn adviezen geen wetten.  Dit is waarschijnlijk hun laatste zomer samen.  Kunnen jullie geen geluid laten horen hierover??

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste L, heftig om te horen. Heb je deze signalen en wensen voor maatwerk ook al bij de cliëntenraad neergelegd?Zij moeten instemmen met de lokale bezoekplannen. En er kan daarin ruimte worden gemaakt voor afspraken op individueel niveau. Schermen met ‘de regels’ is niet juist: er is inmiddels behoorlijk wat ruimte om lokaal afspraken te maken. Wanneer de cliëntenraad daarbij ondersteuning nodig heeft, kunnen ze altijd contact opnemen met LOC. Veel sterkte toegewenst, Willeke

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

Misschien is er vanaf 11 mei versoepeling van de bezoekregeling van verpleeghuizen en mag er één contactpersoon naar binnen. Dat zou geweldig zijn. Ik hoop dat dan een ommetje buiten ook weer mag. Mijn moeder, en ik hoor van haar meerdere bewoners, zijn het zat dat ze niet buiten een ommetje mogen maken. Er is een parkje rondom het verpleeghuis waar met gemak 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dit in tegenstelling tot het snikhete terrasje wat veel te klein is waar ze nu eventueel veel te dicht op elkaar gepropt kunnen zitten. Mijn moeder snakt ernaar de lente te zien en te ruiken, de bomen, bloemen, vlinders en vogels, het gegons van insecten…allemaal aanwezig in het parkje waar ze nu niet naartoe mag, rondom het verpleeghuis waar ze in zit opgesloten. Ze is de laatste tijd vaak somber daardoor, net als veel van haar medebewoners. Het is onmenselijk dat een complete lente aan hen voorbij gaat terwijl dat niet nodig is omdat een wandelingetje veilig kan en volgens mij veiliger is als een propvol terrasje.

Reageer op dit bericht
Nicole van Moerkerk 3 jaar geleden

Hallo, Ik ben nicole van moerkerk, ouder van een gehandicapte zoon, 2 aneurysma’s op de leeftijd 15 en 17 jaar. In 2015 en 2017. Hierdoor is hij halfzijdig verlamd en heeft recht spasmen. daardoor woont hij in een verpleeghuis, te Kerkrade. Dit jaar is hij op 28 januari in het MUMC+ te Maastricht terecht gekomen vanwege een hersenvliesontsteking. Na 7.5 week op 18 maart is hij ontslagen uit het ziekenhuis en terug gegaan naar het verpl.huis. de totale lockdown is inmiddels in gang gezet. Ik heb 7.5 week dagelijks naast het bed bij mijn zoon gezeten. Doodziek was hij. Va 18 maart mocht ik hem achterlaten. 16 maart werd er ook een maagparese vastgesteld, hierdoor braakte hij veelvuldig. Bedlegerig en herstellende, moest ik aanzien hoe hij daar dan ligt. Na 2.5 week werd er eindelijk actie ondernomen en mag hij 1 uur pd in de rolstoel. De rest vd dag ligt hij in bed. Hij kan niet praten, communiceert dmv een letterkaart die we hebben bedacht. Hij woont op de 6e verdieping waarbij geen toegang is van buitenaf qua zicht. Ik kan wel inbellen maar het is 2 min. En dan hoeft t niet meer voor hem. Verpleging heeft het vaak te druk. Ik zie hem zwaar achteruit gaan, geestelijk. Alles wat nu weg gaat qua ontwikkeling blijft weg. Ik maak mij zo’n grote zorgen. Weet niet waar ik terecht kan, ben moedeloos wanhopig. Ik ken mijn zoon, weet hoe ik ‘m kan triggeren. Hij is nu zo alleen op zijn kamer. Het is mensontwaardig, ondanks dat ik begrijp dat het niet anders kan, dat ik 1 vd vele verhalen ben. Maar ik begrijp niet waarom ik niet met de juiste beschermingsmiddelen bij hem kan zijn. Gereduceerd bezoek bijv? Is er totaal geen mogelijkheid of uitzondering mogelijk? Een bezorgde ouder. Mvg

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Nicole,

Wat vreselijk naar om mee te moeten maken. Alleen al het ontzettend heftige ziekteproces dat je zoon door moet maken. En dan nu ook al ruim een maand zonder zijn dierbaren om zich heen. Ik kan me niet indenken hoe machteloos het is om als moeder zo letterlijk aan de zijlijn te staan en hoe moedeloos je daarvan wordt zoals je schrijft. Dat is zeker onmenselijk. Als LOC blijven we pleiten voor de menselijke kant. Nu hebben we helaas gisteren tijdens de persconferentie gehoord dat het kabinet nog geen ruimte geeft voor maatwerk in de bezoekregeling van verpleeghuizen. Het zou ons inziens zeker moeten kunnen om (op locaties die daarvoor geschikt zijn) met inachtneming van veiligheidsmaatregelen bezoek te organiseren. Maar landelijk wordt daar nu nog geen ruimte voor gegeven. Alleen wanneer bewoners terminaal zijn wordt een uitzondering gemaakt. Enorm schrijnend voor je zoon en voor jou. We blijven als LOC aandringen op meer ruimte voor maatwerk en de menselijke kant. Ik hoop dat je snel weer bij je zoon kunt zijn en wens jullie veel sterkte en kracht in deze tijd toe. Hartelijke groet, Willeke

Reageer op dit bericht
Nicole van Moerkerk 3 jaar geleden

Hallo Willeke, hartelijk dank, zonder steun staan we nergens. Ben al dankbaar dat men ermee aan de slag gaat. Dank je wel

Reageer op dit bericht
Tineke Van den Klinkenberg 3 jaar geleden

Maatwerk voor verpleeghuizen

Gisteren bij Op1 een interessante bijdrage aan de discussie gehoord van Maurice de Hond die onderzoek had gedaan naar de (bronnen van) verspreiding van het virus en waarom verspreiding in de ene situatie veel sneller gaat dan in andere situaties. Een belangrijke factor is temperatuur in relatie tot luchtvochtigheid. Belangrijk is dat de luchtvochtigheid op een bepaald niveau wordt gehouden en dat er voldoende gelucht wordt. Zodra de lucht zwaar is van vocht en er dampigheid ontstaat, verspreidt het virus zich over veel grotere afstanden dan anderhalve meter. Voor kwetsbare groepen die dicht op elkaar zitten komt dit extra hard aan. Dit vormt een risicosituatie net zoals het zingen in koren, het zingen in kerken, het bijeenkomen in grote events, het met elkaar zingen in verpleeghuizen door mensen die te dicht op elkaar zitten, het bijeen zijn in een tram of trein als mensen met natte jassen binnen komen etc. Het onderzoek dat hij gedaan heeft is te lezen op zijn website via google ‘Maurice de Hond corona’. De info van Maurice de Hond lijkt mij een belangrijk gegeven in het realiseren van maatwerk voor het openstellen van verpleeghuizen voor bezoek.

 

Reageer op dit bericht
Carla 3 jaar geleden

Ik ben 19 Maart aangekomen uit het buitenland om bij mijn moeder te zijn. Ik heb haar 20 Maart 10 minuten gezien toen gingen de deuren op slot. De verzorgers dragen geen bescherming en gaan gewoon aan het einde van hun werkdag naar hun gezin met alle risico’s van dien. Zelf heb ik deze 3 weken alleen doorgebracht en ben maar 3 keer naar de winkel geweest voor voedsel, om het risico van besmetting te beperken. Ik mag niet bij het verzorgingstehuis naar binnen en niet met haar wandelen, ook geen vrijwilligerswerk doen. Ik mag desondanks wel de was blijven doen, opvouwen en retourneren of boodschappen afleveren (vreemd want het virus leeft ook op plastic en karton). De was tas en boodschappen worden niet gedesinfecteerd. Mijn moeder heeft Alzheimer en begrijpt niet waarom ik achter het hek van het terras sta. Als ik vraag hoe het gaat zegt ze ‘vreselijk, je wilt het niet weten’. Ze loopt bedroefd weg van mij en daar sta ik dan…. Ze heeft nog maar kort te leven en ons contact is het belangrijkste wat er is. Haar haar kan niet worden gekapt, onder haar nagels zit vuil, ze is enorm afgevallen, is bleek, haar schoenen en kleding zijn vies, ze krijgt niet genoeg te drinken. Ik durf hier niets van te zeggen want dan voel ik me een zeur. Ondertussen zitten de verzorgers zitten op het terras te roken. Ze knuffelen (goed bedoeld) mijn moeder… ik sta erbij en kijk ernaar…. met pijn in mijn hart. Alstublieft mensen gebruik je verstand en gooi de boel weer open voor dat kleine stukkie wat we nog met elkaar hebben.

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Carla, Wat verdrietig om mee te moeten maken. En vreselijk dat het dan nu nog langer gaat duren voordat die deuren weer opengaan. Als LOC blijven we pleiten voor de menselijke kant en meer ruimte voor maatwerk in de bezoekregeling van verpleeghuizen. Veel sterkte in deze tijd. Hartelijke groet Willeke

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

De verpleeghuizen zijn op slot en dat snappen dementerende bewoners niet. Soms lijkt het in de discussies die gevoerd worden alsof er alleen dementerende mensen in de verpleeghuizen wonen maar er wonen ook veel mensen die niet dement zijn maar alleen lichamelijk gehandicapt door bijv. een CVA. Ook zijn ze niet allemaal 80 plus maar er wonen ook 70 plussers. Veel van hen zitten tegen hun wil opgesloten. Zouden met het mooie weer graag eens naar buiten willen, een rondje door het parkje rondom het verpleeghuis. Mijn moeder is hier een voorbeeld van. Ze wil zo graag naar buiten, voelt zich nu ongelukkig en gestresst. Het breekt mijn hart haar door het raam zo treurig te zien en dat ze tegen haar wil zit opgesloten met dit mooie weer. Het glas tussen haar en het mooie weer waar zij niet van kan genieten. Het glas tussen haar en mij. Het is onmenselijk en ik hoop dat de petitie gaat helpen. Ik ben blij dat die gestart is, het geeft een sprankje hoop, bedankt daarvoor.

Reageer op dit bericht
Anja Marbus 3 jaar geleden

Willen jullie alsjeblieft onderstaande petitie tekenen en zo breed mogelijk delen? Hartelijk dank!

petities.nl/…signatures

Reageer op dit bericht
Anja Marbus 3 jaar geleden

Petitie is een pleidooi voor het versoepelen van de bezoekregeling van verpleeghuizen…

Heel graag ondertekenen en zo breed mogelijk delen.

Nog een keer:

petities.nl/…signatures

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Dag Anja,

Dank je wel voor het delen van de petitie; zou je de oproep misschien als nieuw Praat-mee bericht willen plaatsen op dit  platform? (dit doe je door in te loggen op je profiel en een bericht te plaatsen op www.clientenraad.nl//praat-mee). Dan kunnen we in de wekelijkse nieuwsbrief naar cliëntenraden direct linken naar je oproep!

Hartelijke groet, Willeke

Reageer op dit bericht
Anja Marbus 3 jaar geleden

Dag Willeke,

Dank voor je reactie. Ik heb het bericht als een nieuw Praat-mee bericht geplaatst.

Hartelijke groet,

Anja Marbus

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Anja, dank je wel. Achter de schermen heb ik (hopelijk met je goedvinden) ‘Petitie’ aan je titel toegevoegd. Zo is het voor de bezoekers van dit platform direct duidelijk dat het om een oproep gaat. Hartelijk groet, Willeke

Reageer op dit bericht
3 jaar geleden

Dat is juist goed! Dankjewel!

Reageer op dit bericht
Anoniem 3 jaar geleden

Mij lijkt het het beste dat één vaste persoon de gelegenheid krijgt op bezoek te gaan mits die gezond is, desnoods testen. De echtgenoot/echtgenote of één van de kinderen en helemaal mooi als het de mantelzorger kan zijn(meestal ook partner of kind) omdat die ook extra zorg kan geven waar nu geen tijd voor is. Voorbeeldjes zijn nagels knippen, en/of zoals in het geval van mijn moeder oefenen met lopen. Dit wordt nu amper gedaan waardoor alles wat ze met veel wilskracht na een cva heeft geleerd hard minder wordt omdat ze de spieren die ze had opgebouwd door met mij te oefenen weer verliest. Zeer frustrerend en verdrietig. Het met de botte bijl afkappen van elke vorm van bezoek en extra mantelzorg is onmenselijk en heel slecht voor de gezondheid van de opgesloten ouderen. De maatregel schiet zijn doel voorbij. Zo beschermen we de ouderen niet maar worden ze kapot gemaakt. En het virus komt via de verpleeghuismedewerkers naar binnen. Die zouden dan ook geïsoleerd en opgesloten moeten worden om de ouderen te beschermen.

Reageer op dit bericht
Anja Marbus 3 jaar geleden

Onze cliëntenraad bedacht een plan om hopelijk toch gelimiteerd bezoek te kunnen toelaten. De inspiratie daarvoor zijn de bezoektijden, die musea soms hanteren als er grote tentoonstellingen zijn, waarbij het aantal bezoekers beperkt moeten worden. Museumbezoek kan dan van tevoren een tijd reserveren.

Een dergelijke formule zou kunnen betekenen dat er per week twee bezoekdagen worden ingesteld. Op deze dagen is bezoek welkom, met een tijdslot van anderhalf uur per bewoner. Op iedere etage/afdeling wordt slechts een bezoeker toegelaten. Het bezoek kan via een rooster (eventueel online) een tijd reserveren.  Bezoek mag bij verkoudheid niet naar binnen en de handen moeten worden ontsmet. Vervolgens wordt de kortste route genomen en het liefst via de trap.

Het bezoek verblijft op de kamer van de bewoner en vertrekt na anderhalf uur ook weer via de kortste route. Er is zo min mogelijk contact met het personeel. Tussen het bezoek en de bewoner wordt een afstand van minimaal anderhalve meter gehouden en er vindt geen fysiek contact plaats. Tussen de bezoeken is er een pauze van 30 minuten. Dit om te voorkomen dat bezoekers elkaar bij de in/uitgang treffen.

Stel dat een bezoekdag loopt van 10.00-20.00. Dat is tien uur per dag. Anderhalf uur + een half uur pauze= twee uur. Dat is 20 bezoekers per dag. Als dat twee keer per week mogelijk is, dan kunnen per week 40 mantelzorgers, familieleden op bezoek komen. Het zou in deze akelige tijd wel enige opluchting geven als dit mogelijk zou zijn. En voor de bewoners ook iets om naar uit te kunnen kijken.

Wat vinden jullie daarvan?

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 3 jaar geleden

Beste Anja,

Dank je wel dat je de uitwerking van dit mogelijke plan deelt! We hopen echt dat er op korte termijn meer ruimte zal komen voor lokaal maatwerk. Zodat op locaties, afdelingen, of woningen waar bestuurders, cliënten(vertegenwoordigers) en medewerkers die tot een alternatieve bezoekregeling willen komen, daar ruimte voor krijgen. Met inachtneming van veiligheid en welzijn van de bewoners. De huidige situatie brengt zoveel extra leed…

Ik ben ook heel benieuwd wat andere cliëntenraden van je voorstel vinden. Of zelf wellicht ook mogelijke plannen hebben bedacht over alternatieve bezoekregelingen?

Reageer op dit bericht
Douwe Dronkert 3 jaar geleden

Hallo beste Anja,

Inspirerend om te lezen hoe jullie hier creatief mee bezig zijn!

In aanvulling op het bericht van mijn collega Willeke, laat ik je graag nog even weten dat LOC zich op basis van de signalen van mensen in het land zal blijven inzetten voor de mogelijkheid tot maatwerk bij de huidige bezoekregeling*. En dat het natuurlijk altijd mogelijk is voor zorgorganisaties, cliëntenraden of wie dan ook om ook contact op te nemen met de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing. Om te vragen om lokaal maatwerk mogelijk te maken waar de huidige regelingen dat niet toelaten.

Tot dat dus mogelijk anders wordt, kan het natuurlijk heel zinnig zijn om al plannen te maken. Als er dan maatwerk mogelijk zou worden, kan dat op dat moment kostbare voorbereidingstijd besparen. Ik ben ook heel benieuwd naar reacties van anderen.

Hartelijk bedankt voor het delen van jullie acties!

Vriendelijk groetend,

Douwe Dronkert

 

*Voor wie de ontwikkelingen niet gevolgd heeft, zie bijvoorbeeld dit bericht: www.clientenraad.nl/…kregeling/

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese