Bijeen­komsten met zorgkan­toren: waar kan ik aansluiten? En wat als mijn zorgkan­toor er niet bij staat?

Vorige week hebben we aangekondigd dat er 15 bijeenkomsten komen, waarbij zorgkantoren in gesprek gaan met cliëntenraden. Sindsdien krijgt de LOC vraagbaak vragen als: “Mijn regio of mijn zorgkantoor staat niet bij de bijeenkomsten… kan ik wel meedoen?”. Jazeker! In deze Praat Mee vertellen we je graag hoe dit werkt.

“Mijn regio staat niet bij de bijeenkomsten”

Zorgkantoren zijn per regio georganiseerd. Het idee is dat je als cliëntenraad in gesprek komt met het zorgkantoor waarbij jouw zorgorganisatie is aangesloten. De gedachte hierachter is dat cliëntenraden uit de eigen omgeving/regio elkaar ontmoeten en leren kennen. I.v.m. de coronamaatregelen zijn we gedwongen om online samen te komen. Met als voordeel dat ook cliëntenraden uit andere regio’s gemakkelijk kunnen aansluiten. Je kunt dus aansluiten bij het zorgkantoor van je eigen regio of – als het zorgkantoor er niet bij staat of de datum je niet uitkomt – bij een andere bijeenkomst.

“Ben ik ook welkom?”

We hebben 14 bijeenkomsten georganiseerd voor cliëntenraden binnen de V&V sector en er is een bijeenkomst voor de cliëntenraden van de sectoren VG en GGZ. Bij de bijeenkomsten voor de sector V&V zullen we ingaan op het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg en het kwaliteitsplan. Bij de bijeenkomst voor de cliëntenraden vanuit de sector GGZ en VG zullen we meer algemeen ingaan op de rol van de cliëntenraad bij het kwaliteitsbeleid. Voor alle sectoren geldt dat juist vanuit het perspectief van de client de kwaliteit en de gelden die daarvoor beschikbaar zijn een onderwerp is, dat alle cliëntenraden aan het hart ligt. 

“Mijn zorgkantoor staat er niet bij”

Alle zorgkantoren zijn uitgenodigd om aan te haken bij deze bijeenkomsten. Menzis, VGZ en CZ hebben daar aan gehoor gegeven. Wellicht sluiten later nog andere zorgkantoren aan: houd hiervoor onze nieuwsbrieven in de gaten!

Met welk zorgkantoor wil jij in gesprek gaan?  Laat het ons weten!

Hier vind je de uitnodiging voor de bijeenkomsten. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese