Ook in gesprek?

Gesprekken met cliëntenraadsleden: een win-win situatie. Cliëntenraadsleden reflecteren op hun eigen werkelijkheid. LOC hoort wat er speelt en neemt dit mee bij de belangenbehartiging richting landelijke partijen. En in de ontwikkeling van LOC-dienstverlening. En ik, LOC-adviseur, leer tijdens de gesprekken over de dagelijkse praktijk van raden.

Gezien, gehoord en betrokken

Wat opvalt is hoe belangrijk het is voor cliëntenraden om gezien, gehoord en betrokken te worden door bestuurders. Het frustreert een raad wanneer er geen andere keus is dan volgen, vragen en afwachten. Ook het contact met de achterban is een uitdaging.

Goede medezeggenschap

Cliëntenraden vertellen ook wat werkt om de medezeggenschap goed te laten verlopen. Door gebruik te maken van elkaars talenten, goed te luisteren naar wat beleid betekent voor cliënten en te zorgen dat de achterban je kent en je weet te vinden. 

Tips cliëntenraden

Cliëntenraden vinden het prettig om de tijd te nemen en als cliëntenraad met elkaar in gesprek te zijn en tips vanuit LOC te krijgen. Nieuwe kansen komen naar voren en het inspireert om verder te gaan. 

Ook ervaringen delen met LOC? Neem gerust contact met mij op via vraagbaak@loc.nl of 030 284 3200. Ik kan gratis langskomen in september of oktober. Op een andere manier met elkaar in gesprek gaan is natuurlijk ook mogelijk! Reacties op deze pagina kan ik na mijn vakantie (na 7 september) beantwoorden.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese