Wij zoeken voor een onderzoek naar een nieuwe vorm van adoptie ouders van kinderen die al lange tijd in een pleeggezin wonen

Beste allen,

Wij zoeken voor een onderzoek dat wij uitvoeren voor het WODC (het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie Centrum van het ministerie van justitie) ouders van wie een kind al lange tijd in een pleegezin woont of lang in een pleeggezin heeft gewoond toen het nog minderjarig was.

Onze vraag aan de ouders is of zij een online vragenlijst zouden willen invullen.

Het onderzoek dat wij doen gaat over een nieuwe vorm van adoptie van pleegkinderen. Deze nieuwe vorm van adoptie bestaat nu nog niet. 

Als (pleeg)kinderen nu geadopteerd worden verliezen ze de juridische band met hun ouders. Bij deze nieuwe vorm van adoptie houden (pleeg)kinderen de juridische band met hun ouders en krijgen ze ook een juridische band met hun pleegouders. 

Wij willen graag weten wat ouders van wie een pleegkind al lange tijd in een pleeggezin woont of heeft gewoond hiervan vinden.

De vragenlijst voor ouders en verdere informatie over het onderzoek, kunt u vinden op onze onderzoekswebsite: https://www.eenvoudige-adoptie-van-pleegkinderen.com

Kent u ouders die mogelijk met dit onderzoek mee zouden willen doen, dan zouden wij het erg op prijs stellen als u ze deze mail kunt doorsturen.

Met vriendelijke groet namens het onderzoeksteam,

Machteld Vonk 

Vrije Universiteit Amsterdam

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese