3-delige pod­castserie met bes­tuurders over dilem­ma’s in cliëntmedezeg­genschap

Geplaatst op 13 juli 2022

Het geluid van medezeggenschap wordt steeds sterker. Een positieve ontwikkeling, maar niet altijd eenvoudig. In een nieuwe serie openhartige podcasts staan we met bestuurders stil bij vragen en dilemma’s die de dagelijkse samenwerking in medezeggenschap met zich meebrengt. Welke zoektocht leggen bestuurders af om medezeggenschap een goede plek in de organisatie te geven? En hoe zorg je dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt, namelijk het realiseren van zorg die aansluit bij wat voor mensen belangrijk is?

Ervaringsverhalen van en tussen bestuurders

Zes bestuurders van verschillende organisaties uit de ouderenzorg, jeugdzorg en ggz gaan met elkaar in gesprek in deze nieuwe podcastserie, uitgebracht door LOC Cliëntenraden. 

Door aandacht te geven aan de uitwisseling tussen deze zes bestuurders hopen we bestuurders én cliëntenraden te ondersteunen in die zoektocht naar en het borgen van goede medezeggenschap. Het geeft een waardevol inkijkje in de belevingswereld van bestuurders. Met deze onderlinge uitwisseling hopen we te bereiken dat de meerwaarde van medezeggenschap nog verder de boventoon gaat voeren en op veel meer plekken verschil maakt in dagelijks leven van mensen die zorg ontvangen. 

Beluister de podcasts

Podcast #1: Fieke van Deutekom (Kalorama) en Arjan Theil (GGZ Centraal)

Podcast #2: Claire Vlug (Jeugdbescherming Amsterdam) en Inge Borghuis (Amstelring) 

Podcast #3: Gré Wiskerke (Leyhoeve), Arlette Sprokkereef (Enver)

Beluister de podcasts via je vertrouwde kanaal, zoals Spotify, Apple Podcasts of Anchor. Of beluister deze podcasts op het platform van LOC Cliëntenraden (link).

Op clientenraad.nl vind je een schat aan informatie over het organiseren en vernieuwen van medezeggenschap. 

Week van de Medezeggenschap 3 – 7 oktober

De toekomst is Waardevolle zorg, dat is het thema van de Week van de Medezeggenschap die we van 3 tot en met 7 oktober organiseren. We willen in deze week vooruitkijken en samen nieuwe perspectieven ontwikkelen: hoe komen we via waardevolle medezeggenschap tot zorg die uitgaat van de waarde(n) van mensen? Meer informatie en aanmelden

Leergang medezeggenschap bestuurders jeugdzorg

Radicale vernieuwing van de zorg

Naast het versterken van de stem van mensen om wie het gaat in de zorg, initieerde LOC de afgelopen jaren krachtige vernieuwingsbewegingen in de zorg, waarin we teruggaan naar de kern: wat doet ertoe voor de persoon die zorg of ondersteuning ontvangt?

Updates

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrieven van LOC

Informatie en inspiratie over de meerwaarde van medezeggenschap voor bestuurders:

Dit bericht werd eerst geplaatst op 16 december 2021, laatste update 13 juli 2022

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese