Bes­tuurders en medezeg­genschap

Tegenwoordig red je het niet meer alleen als bestuurder. Inbreng vanuit cliëntperspectief is ontzettend belangrijk bij beleidskeuzes, koersbepaling en crisissituaties. Een actieve cliëntenraad is onmisbaar bij het verbeteren van de zorg.

“Samen voor Waardevolle zorg”

Juist de praktijkverhalen vanuit de medezeggenschap maken inzichtelijk wat de meerwaarde voor de zorgorganisatie is. Wat goed gaat en wat beter kan. Bij de cliëntenraad ligt een belangrijke sleutel om de zorg maximaal aan te laten sluiten bij wat mensen nodig hebben. Daarom levert de cliëntenraad een belangrijke bijdrage aan Waardevolle zorg. Voor bestuurders maken we inzichtelijk hoe zij de medezeggenschap kunnen benutten. En ervoor zorgen dat bij iedere beslissing mensen zijn betrokken die uiteindelijk met de effecten ervan te maken krijgen.

De meerwaarde van medezeggenschap bij de uitvoering van de Wet zorg en dwang

> Handreiking effectieve medezeggenschap

Begin 2022 publiceert LOC speciaal voor bestuurders een handreiking met inspiratie en praktische handvatten voor effectieve medezeggenschap. Hetzelfde kwartaal publiceren ActiZ en LOC een serie tweegesprekken met cliëntenraden en bestuurders in de ouderenzorg. Zij geven inzicht met prachtige voorbeelden van succesverhalen uit de praktijk.

> Relevante LOC-publicaties

> Podcasts met bestuurders

Het geluid van medezeggenschap wordt steeds sterker. Een positieve ontwikkeling, maar niet altijd eenvoudig. In een serie openhartige podcasts staan we met bestuurders stil bij vragen en dilemma’s die de dagelijkse medezeggenschap met zich meebrengt. Welke zoektocht leggen zij af om medezeggenschap een goede plek in de organisatie te geven? En hoe zorg je dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt, namelijk Waardevolle zorg?

> Praktijkvoorbeelden

> Radicale vernieuwing van de zorg en samenleving

LOC heeft in de verpleeghuiszorg jarenlange ervaring hoe een landelijke vernieuwingsbeweging tot een echte verbetering in de praktijk kan leiden. Uitgangspunt daarbij is de droom dat wat belangrijk is voor de mensen om wie het gaat steeds voorop staat. En niet de regels, het geld of belangen. Ook in de langdurige ggz, het zorgonderwijs en in de jeugdzorg werkt LOC hier aan. 

> Updates

Via onze nieuwsbrieven blijf je op de hoogte van ontwikkelingen rondom medezeggenschap of in de radicale vernieuwingsbewegingen.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese