Verslag regionale bijeen­komst voor cliënten­raden in Gelderland

Geplaatst op 21 februari 2021

Op dinsdag 3 februari 2021 vond er een regionale netwerkbijeenkomst plaats voor cliëntenraden in Gelderland. In dit verslag staan de belangrijkste tips en best practices uit deze bijeenkomst als het gaat om het functioneren van cliëntenraden in tijden van corona. Daarnaast lees je aandachtspunten die in de bijeenkomst zijn besproken.

Waarom regionale bijeenkomsten?

Als LOC vinden we het belangrijk om cliëntenraden op regionaal niveau met elkaar in contact te brengen. Omdat we zien dat het vormen van een regionaal netwerk van meerwaarde is: deelnemers wisselen kennis en ervaring uit en leren zodoende van elkaar. Daarnaast is het interessant om zo nu en dan eens buiten de eigen cliëntenraad te kijken en te leren van verschillen tussen raden en organisaties. Daarom organiseren we in 2021 een aantal regionale bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten bespreken deelnemende cliëntenraden actuele onderwerpen met elkaar, zoals het inpassen van de nieuwe Wmcz in eigen werkzaamheden. Ook komen interessante thema’s als dwang en drang en goede omgang met de Raad van Bestuur aan de orde. Bij iedere bijeenkomst is een LOC-adviseur aanwezig om kennis en ervaring te delen.

Meer lezen

  • Hier op ons platform lees je meer over onze regionale netwerken.
  • De data en locaties van de regionale bijeenkomsten vind je hier.
  • Wil je meer informatie over de rol van regionale vrijwilliger en/of je aanmelden voor deze functie? Neem contact op met Ruben Zelissen, LOC Facilitator regionale netwerken, op r.zelissen@loc.nl.
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese