Volwaardig leven; online congres

Geplaatst op 9 november 2020

Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. Je hoort en ziet er alles over op het online congres 24 en 25 november: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om samen meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen. 

Gevarieerd en uitgebreid programma
Op 24 en 25 november 2020 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het online congres Volwaardig leven. Het online congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg: mensen met een beperking, hun familie en vrienden en (toekomstige) zorgmedewerkers. Tijdens het congres staat online ontmoeten en inspireren centraal.

Dagvoorzitter is presentator en journalist Gijs Wanders. Het belooft een veelzijdig en inspirerend online congres te worden, met een gesprek met minister Tamara van Ark en onder andere filosoof Bas Haring als een van de keynote sprekers. Bekijk het volledige programma op www.onlinecongresvolwaardigleven2020.nl 

Ook voor cliënten- en verwantenraden die actief zijn in de gehandicaptenzorg is er tijdens dit congres volop informatie en inspiratie op te doen, bijvoorbeeld sessie 27 uitgelicht:
Meebeslissen over technologie: handreiking voor cliënten- en verwantenraden: De handreiking ‘Meepraten en meebeslissen over technologie’ biedt handvatten voor cliënten, naasten en cliënten-, bewoners- en verwantenraden. Academy Het Dorp gaat daarbij in op de volgende gebieden waar cliënten of naasten invloed op kunnen hebben: 1) beleid/visie van de organisatie, 2) het zorgvraagstuk en de selectie van passende technologie en 3) implementatie, evaluatie en borging.

Mis het niet en meld je snel aan!
Wil jij geïnformeerd worden of meepraten over toekomstbestendige gehandicaptenzorg, meld je nu aan via deze link en hopelijk zien we je dan! 

Praktische informatie

  • Datum: 24 en 25 november 2020
  • Organisator: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Locatie: online
  • Aanmelden: meld je aan via deze link 
  • Kosten: gratis
  • Meer informatie? Ga naar de congressite

Over Volwaardig leven
In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Want ook zij hebben recht op een fijn leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst. 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese