LOC biedt ondersteuning bij medezeg­genschap in de jeugdzorg

LOC biedt in 2022 kosteloos ondersteuning aan jeugdhulpaanbieders die aan de slag willen om medezeggenschap in te richten of verder te versterken. Samen met bestuurders, jongeren, ouders en professionals binnen je eigen organisatie besteden we gedurende een periode volop aandacht aan een visie op medezeggenschap, een passende structuur, heldere afspraken en het samenstellen van een team. 

Wil je meer weten over onze kosteloze ondersteuningsmogelijkheden? Laat graag je gegevens achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op

Waarom is medezeggenschap belangrijk in de jeugdzorg?

Goede zorg is zorg waarbij ieder mens wordt gezien. Wij noemen dit Waardevolle zorg. Het is belangrijk dat jeugdzorgaanbieders, op de hoogte zijn van wat cliënten willen. Dit kan bijvoorbeeld door het oprichten van een cliëntenraad. De rechten van de cliëntenraad zijn geregeld in een wet, De Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018).

In onderstaande video’s zie je meer over hoe medezeggenschap er in de praktijk uit kan zien.
(tekst gaat door onder de video)

Hoe kan LOC ondersteunen bij medezeggenschap?

Vanuit LOC hebben we samengevat wat je moet weten over de Wmcz 2018. Je leest dit in: Basisinformatie medezeggenschap Wmcz 2018. We hebben ook voorbeelden van reglementen voor cliëntenraden, we organiseren gratis cursussen en bijeenkomsten. En je kan met je vragen altijd terecht bij onze vraagbaak: vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00.

In onderstaande animatie zie je kort hoe je medezeggenschap passend vorm kan geven.

Aan de slag met medezeggenschap in jouw organisatie:

In 2022 bieden wij kosteloos ondersteuning aan jeugdzorgaanbieders die aan de slag willen om medezeggenschap in te richten of verder te versterken. Wil je hier meer over weten? Laat je gegevens achter of neem zelf contact met ons op.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese