Advies aan bestuurder over de begroting van 2022

Geplaatst op 15 november 2021

In het najaar wordt de begroting voor het komende jaar opgesteld binnen de zorginstellingen. De cliëntenraad adviseert over de begroting en de jaarrekening. Vanuit LOC is er de handreiking ‘Adviseren over de begroting en jaarrekening’ voor cliëntenraden. Daarnaast zijn er leden van de expertpool Zorg & Geld die klaar staan om je te ondersteunen bij dit thema. De leden van deze expertpool hebben een financiële achtergrond en helpen cliëntenraden in de advisering aan bestuurders over de financiën.

  • Je kunt iemand van de expertpool Zorg en Geld vragen om met jou naar de begroting te kijken. In een kort gesprek neemt iemand dan vrijblijvend de belangrijkste thema’s in de begroting met je door.

Wil je een vraag stellen aan (een van de leden van) de expertpool of vrijblijvend kennis maken met één van de leden? Neem dan contact op met de LOC Vraagbaak via vraagbaak@loc.nl of bel naar 030-284 3200. 

Aarzel niet contact op te nemen, zodat je met kennis van zaken met de bestuurder in gesprek kan over de begroting van 2022!

De Expertpool Zorg en Geld ondersteunt cliëntenraden bij het begrijpelijk maken van de cijfers in de jaarrekening. Ook biedt de pool ondersteuning bij het formuleren van goede vragen aan bestuurders. De Expertpool doet dit met gedegen kennis over jaarrekeningen en begrotingen en het verhaal áchter de cijfers. Met een ruime ervaring in de bestuurlijke context. Zo ondersteunt de Expertpool cliëntenraden om het adviesrecht op de jaarrekening goed in te vullen. Leden van de Expertpool hebben een financieel-juridische achtergrond en staan je graag ter zijde.
Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Herman Winkelhorst 8 maanden geleden

Goedemorgen,
Ik zou graag willen meepraten over de begroting van 2022. Zo wil ik wat meer inzicht krijgen in de financiële aspecten die spelen in de zorg.
 

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 8 maanden geleden

Dank voor je reactie Herman, kun je wellicht je contactgegevens toesturen aan vraagbaak@loc.nl? Dan neemt mijn collega Xandra contact met je op. 

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.