Deze week: iedere avond Late Nightshow Radicale ver­nieuwing verpleeg­huiszorg

Geplaatst op 9 november 2020

In 2017 startte de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, vanuit de droom van verpleeghuiszorg waarin mensen het belangrijkst zijn, en niet de regels of protocollen. Ieder jaar is er een Landelijke inspiratiebijeenkomst voor direct betrokkenen. Waarin zij elkaar informeren en inspireren over gezette stappen. Dit jaar vindt deze week online plaats, en kunnen geïnteresseerden meekijken en -leren van de initiatieven in deze beweging. Zo is er iedere avond een late night show – zéker ook interessant voor cliëntenraden!

Via livestream kun je van 20:30 – 21:15 uur (vrijdag einde middag) meeluisteren met gesprekken met mensen uit en over thema’s in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg:

Trailer RVV Late Nightshow

Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

De beweging ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’ droomt van verpleeghuiszorg waarin mensen het belangrijkst zijn, en niet de regels of protocollen. Het gaat om wat er speelt tussen de mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en de mensen die zorg verlenen. Wie zorg nodig heeft, moet binnen zijn eigen mogelijkheden een waardig leven kunnen leiden, met zorg die daarbij past. Naasten die een bijdrage willen leveren, mogen dat en worden daarvoor gewaardeerd. En iedereen die in de zorg werkt moet weer verantwoordelijkheid durven nemen om zo de passie te kunnen ervaren die de reden is geweest om voor dit werk te kiezen.

Deze droom vraagt om een ‘radicale’ vernieuwing van de huidige zorg, die begint bij de wortel en uitgroeit tot een zorgsysteem waarin iedereen tot bloei komt. Het initiatief voor deze beweging komt van LOC Waardevolle zorg, dat nauw samenwerkt met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Maar de grote verandering komt vanuit bewoners en naasten, van zorgverleners en zorgorganisaties, van instituties en overheid. Want waardevolle zorg is van ons allemaal.

RVV Late nightshow

Ieder jaar is er een landelijke inspiratiedag van en voor direct betrokkenen bij de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Dit jaar vindt deze week digitaal plaats. En kunnen ook andere geïnteresseerden meekijken en -leren van de ervaringen die in de beweging worden opgedaan.

Iedere avond tijdens de Inspiratieweek van 9 t/m 13 november kan iedereen die wil (kosteloos) meekijken met de uitzending van de RVV Late Nightshow! Via livestream kun je van 20:30 – 21:15 uur (vrijdag einde middag) meeluisteren met gesprekken met mensen uit en over thema’s in de beweging. Afgewisseld met film/muziek – speciaal gemaakt voor deze week! Bekijk als voorproefje de uitzending van de RVV Late Nightshow van 28 september:

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op maandag 20 mei is LOC gesloten vanwege Pinksteren.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese