Effectieve medezeggenschap jeugdzorg: ook in 2022 kosteloze ondersteuning LOC
LOC biedt ondersteuning bij vormgeven medezeggenschap
Een aanbieder die de betrokkenheid van de cliëntenraad mist of haar adviezen niet representatief vindt. Of überhaupt nog een samenwerking met kinderen, jongeren en ouders wil opzetten. Maar ook: een cliëntenraad die zich niet serieus genomen voelt door de organisatie. Het zijn voorbeelden die we vaker tegenkomen. Het vormgeven van een goede samenwerking tussen kinderen, jongeren, ouders en een jeugdhulpaanbieder kan lastig zijn. Daarom biedt LOC Waardevolle Zorg hier ook in 2022 kosteloos ondersteuning bij. In een aantal online introducties geeft LOC hierover meer informatie.
Online introducties
Tijdens een viertal online introducties geven we meer informatie over wat een traject inhoudt. Doe mee aan een van de online introducties op: 26 april, 28 april, 12 mei.
LOC biedt begeleiding zonder aanvullende kosten. Vanzelfsprekend vragen we wel commitment van de jeugdzorgorganisatie. Deze animatie vertelt wat we leerden van de trajecten die we tot nu toe deden.
Voor wie?
(Cliënten)raden, bestuurders, bestuurssecretarissen en kwaliteitsmedewerkers van jeugdzorgaanbieders
Wanneer?
Tijdens vier online introducties geven we meer informatie over de kosteloze ondersteuningstrajecten van LOC. Je kunt meedoen op:
- 26 april: 15.00u – 16.00u
- 28 april: 19.30u – 20.30u
- 12 mei: 13.00u – 14.00u
- 12 mei: 19.30u – 20.30u
Meld je graag aan via dit aanmeldformulier
Contact
Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de Vraagbaak van LOC Waardevolle Zorg via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00. Onze adviseurs helpen je graag!
Meer weten?
- Check de handvatten in de Bewaarkaart ‘Medezeggenschap passend organiseren’ om met elkaar tot een samenwerking te komen die daadwerkelijk betekenis krijgt.
- Lees de ervaringen van jeugdhulporganisatie Youké die samen met LOC op zoek ging naar effectieve medezeggenschap.
- LOC organiseert ook een leergang medezeggenschap, speciaal voor bestuurders in de jeugdzorg
- Deze animatie vertelt wat we leerden van de trajecten die we tot nu toe deden:
Lees meer artikelen over:
Trefwoorden: jeugdbescherming

Dag,
super initiatief! Is deze enigszins aangepast ook bruikbaar voor zorginstellingen met langdurig verblijf?
Hallo Henk, de bijeenkomsten zijn exclusief voor cliëntenraden en aanbieders in de jeugdzorg. De animatie kan je natuurlijk ook toepassen in een setting voor langdurig verblijf.