Terugblik net­werkbijeen­komst ‘Gesprekstechnieken en coac­hingsvaar­digheden ondersteuners cliënten­raden’

Geplaatst op 5 mei 2022

Donderdag 21 april stond de netwerkbijeenkomst voor ondersteuners cliëntenraden in het teken van “coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken”. Ook deze keer was de conclusie dat het goed en waardevol is om te kunnen sparren met collega’s over die zaken die je tegenkomt als ondersteuner in het werk. Jolanda Mesalih (Ambtelijk secretaris Warande) was erbij en vertelt wat deze bijeenkomst haar opleverde.

Terugblik door Jolanda

“Op een bijzondere locatie in Utrecht (De Moestuin) was dit keer de netwerkbijeenkomst voor ondersteuners cliëntenraden georganiseerd. We werden ontvangen in een kweekkas met koffie en zelfgemaakte broodpudding. Met een select groepje “lotgenoten” onder leiding van Loes den Dulk en Xandra van der Kruk (foto bovenaan deze pagina) werden de gesprekstechnieken en coaching vaardigheden besproken.

Het was inspirerend en leerzaam om van elkaar te horen waar je als ondersteuner tegenaan loopt of waar je graag met elkaar even over zou willen (en kon) sparren. De onderlinge ontmoeting en het bespreken van dilemma’s bleek weer het belangrijkste thema van de dag waardoor je als ondersteuner het gevoel kreeg er niet alleen voor te staan. Hierdoor krijg je weer handvaten om je eigen werk met enthousiasme en plezier op te pakken. Ik kan het iedereen aanbevelen om in november aan te sluiten bij de volgende netwerkbijeenkomst.”

(Jolanda Mesalih is Ambtelijk secretaris van (centrale) cliëntenraden Warande)

Gespreks- en coachingsvaardigheden

Het thema van deze netwerkbijeenkomst was gespreks- en coachingsvaardigheden. Naar aanleiding van het thema werd stilgestaan bij onder andere de vragen: hoe coach je en welke voorwaarden zijn er voor het coachen? En.. wat is nodig om in gesprek te zijn? Er werd daarbij uitgebreid stilgestaan bij de dilemma’s die aanwezigen inbrachten. De volgende netwerkbijeenkomst is op 11 november. En ook tijdens de Week van de Medezeggenschap van 3-7 oktober is er uitgebreid aandacht voor de rol van de ondersteuner. Heb je in de tussentijd een vraag of dilemma waar je tegenaan loopt, of suggesties voor een thema waar je verdieping in zou willen? Je kunt altijd even contact opnemen via de Vraagbaak van LOC.

Verdere verdieping voor ondersteuners

Naast de netwerkbijeenkomsten waar leren, verdiepen en uitwisseling tussen collega’s centraal staat, hebben we een gevarieerd aanbod voor verdere verdieping van je rol en functie als ondersteuner van de cliëntenraad: zo is er een leergang waarbij we stilstaan bij de verschillende aspecten van het werk van de ondersteuner. Daarnaast bieden we extra verdiepende modules voor ondersteuners . Ook zijn er volop mogelijkheden voor intervisie en individuele coaching. Lees verder

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese