Nieuwe bewaar­kaart: instem­mingsrecht kwaliteitsplan verpleeg­huizen

Geplaatst op 8 mei 2020

Eerder werd bekend dat cliëntenraden een instemmingsrecht krijgen bij het kwaliteitsplan verpleeghuizen. Dit recht komt in de vernieuwde tekst van het kwaliteitskader verpleeghuiszorg te staan. LOC maakte samen met partijen in de stuurgroep kwaliteitskader verpleeghuizen een bewaarkaart met informatie, handvatten en tips bij dit nieuwe instemmingsrecht.

Instemmingsrecht

Met dit instemmingsrecht versterken we de invloed van cliëntenraden op de toekomstplannen van verpleeghuizen. En dan niet alleen over het budget voor dagbesteding maar over alle plannen die bewoners raken. Daarom zijn we erg blij dat cliëntenraden een instemmingsrecht hebben gekregen op het hele kwaliteitsplan. Cliëntenraden krijgen nu meer mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de afwegingen die de zorgorganisatie maakt bij de besteding van het geld voor de zorg en ondersteuning.

Bewaarkaart

De bewaarkaart geeft een toelichting op het instemmingsrecht, een overzicht van te volgen stappen, een overzichtelijk schema en tips voor cliëntenraden.

De bewaarkaart kun je downloaden op deze pagina.

Je kunt ook een gedrukte versie opvragen bij de vraagbaak van LOC.

Ondersteuning door LOC

LOC geeft trainingen aan cliëntenraden over invloed bij het kwaliteitsplan. LOC kan ook een training verzorgen voor cliëntenraden, personeelsvertegenwoordiging en raden van bestuur tegelijk.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese