Online vragenuurtjes (model-)medezeg­genschapsregeling

Geplaatst op 4 mei 2020

Heb je een vraag over de medezeggenschapsregeling? Of over het model? Thom van Woerkom (coördinator medezeggenschap LOC) beantwoordt volgende week op twee momenten live de vragen van jou en van andere deelnemers. Deze vragen kunnen gaan over de medezeggenschapsregeling, over het model, of andere aanverwante zaken.

Meer informatie en aanmelden

Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over de vragenuurtjes en om je aan te melden:

LOC Waardevolle zorg heeft in samenwerking met ActiZ, GGZ Nederland en Zorgthuisnl een model Medezeggenschapsregelingen voor cliëntenraden en centrale cliëntenraad gemaakt. Per 1 juli 2020 gaat de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018) in en moeten cliëntenraden en zorginstellingen nieuwe afspraken maken over de inrichting van de medezeggenschap. Zij kunnen hierbij gebruikmaken van het model.

De medezeggenschapsregeling vervangt het instellingsbesluit en de samenwerkingsovereenkomst en legt de afspraken tussen zorginstellingen en cliëntenraden vast. LOC en de brancheorganisaties geven met een model medezeggenschapsregeling een voorzet voor deze afspraken. Zodat niet iedere bestuurder of cliëntenraad het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

www.clientenraad.nl/modellen

Meer weten?

  • Voor meer informatie over de (model-)medezeggenschapsregeling kun je terecht op www.clientenraad.nl/modellen
  • Voor al je vragen kun je terecht bij de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese