Programma net­werkbijeen­komst ondersteuners 21 april

Geplaatst op 8 april 2022

21 april aanstaande ontmoeten ondersteuners van cliëntenraden elkaar opnieuw tijdens een netwerkbijeenkomst. Deze netwerkbijeenkomst staat in het teken van: “Welke gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden heb je als ondersteuner nodig om je werk (goed) te kunnen doen?” Kom je ook? We heten je graag welkom in ‘De Moestuin in Utrecht.

Waarom deze netwerkbijeenkomst voor ondersteuners? 

Netwerkbijeenkomsten hebben tot doel om ondersteuners met elkaar te verbinden. de ontmoeting staat centraal. Het thema voor de netwerkbijeenkomst wordt ook bepaald door de ondersteuners zelf. De bijeenkomsten worden voorbereid vanuit LOC door Theo van Ooi, Xandra van der Kruk-Ras en Loes den Dulk. Voor iedere bijeenkomst kijken we welke en door wie de invulling gegeven wordt (door LOC zelf of een externe spreker). 

Voor wie zijn de netwerkbijeenkomsten? 

De netwerkbijeenkomsten zijn bedoeld voor coach/ ondersteuners en ambtelijk secretarissen cliëntenraden: degenen die de cliëntenraad onafhankelijk ondersteunen bij hun werkzaamheden.  

Deze bijeenkomst gaat over gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden – wat moet ik me daarbij voorstellen? 

Tijdens de netwerkbijeenkomst gaan we naast een stukje theorie ook praktisch aan de slag met het oefenen van een gespreksvaardigheid. Daarnaast is er uiteraard voldoende tijd om met elkaar in gesprek te zijn over wat jij tegenkomt in je werk als ondersteuner. 

Maar ik coach niet… heb ik dan wel wat aan deze bijeenkomst? 

We nodigen je van harte uit om deel te nemen! In de brochure ondersteuner cliëntenraad is te lezen dat wij als een van de taakgebieden van de ondersteunen het coachen zien. We zien in de praktijk dat ondersteuners tegen dilemma’s aanlopen bij het coachen. Op deze dag gaan we in op deze dilemma’s en zullen we ook uitleggen waarom coachen een belangrijk aspect is van de functie van de ondersteuner. 

Primeur! Deelnemers aan deze netwerkbijeenkomst ontvangen een eerste exemplaar van de vernieuwde brochure ‘Ondersteuner cliëntenraad’.

Programma

We hebben een gevarieerd programma voor deze dag. Naast het uitwisselen van ervaringen, het bespreken van dilemma’s die je kunt tegenkomen als ondersteuner bij het coachen van de cliëntenraad(sleden), gaan we ook praktisch aan de slag. 

Verdere verdieping voor ondersteuners

Naast de netwerkbijeenkomsten waar leren, verdiepen en uitwisseling tussen collega’s centraal staat, hebben we een gevarieerd aanbod voor verdere verdieping van je rol en functie als ondersteuner van de cliëntenraad: zo is er een leergang waarbij we stilstaan bij de verschillende aspecten van het werk van de ondersteuner. Daarnaast bieden we extra verdiepende modules, waarbij we uitgebreider ingaan op gespreksvaardigheden en coachingsvaardigheden van de ondersteuner. Ook zijn er volop mogelijkheden voor intervisie en individuele coaching. Lees verder

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Ondersteuners cliëntenraden
Trefwoorden: tips

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese