Terug­kijken Landelijk Congres Cliënten­raden Verpleeg­huiszorg 2020

Geplaatst op 3 december 2020

Ruim duizend mensen keken naar het Landelijk Congres Cliëntenraden op maandag 30 november 2020. Wat een opkomst! Het had een andere setting dan normaal. In plaats van persoonlijk aanwezig te zijn, kon iedereen de interessante onderwerpen en gesprekken nu volgen via een online talkshow. Onder leiding van Hadassah de Boer werden er in de prachtige studio van Capital C in Amsterdam ervaringen en tips gedeeld, korte discussies gevoerd en ook werd de impact van corona op cliëntenraden binnen de verpleeghuiszorg (intra- en extramuraal) en de nieuwe wet Wmcz 2018 besproken. 

Cliëntenraden daadkrachtiger en zichtbaarder

Tijdens de talkshow waren Marthijn Laterveer (LOC) en Marika Biacsics (NCZ), Theo van Uum (VWS), Jet Bussemaker (Raad van Volksgezondheid en Samenleving), Tineke Abma (Leyden Academie) en Arjen Banach te gast. Ook kwamen verschillende cliëntenraadsleden, een bestuurder en lid van raad van toezicht aan het woord.

Theo van Uum: ‘Deze periode heeft ons ook laten zien dat we snelle en daadkrachtige beslissingen kunnen nemen en dat is iets waarvan ik hoop dat dat niet teruggaat naar het oude normaal. Er zijn mooie samenwerkingen ontstaan en daar hoop ik aan vast te kunnen houden. Dat geldt ook voor de cliëntenraden: houd de posities die jullie nu veroverd hebben vast!’

Talkshow terugkijken?

Op de website van Waardigheid en Trots kun je de talkshow van maandag 30 november terugkijken. Ook vind je daar andere informatie:

  • Lees het verslag van de show
  • Bekijk video’s van razende reporters in het land
  • Bekijk verdiepende interviews met sprekers
  • Een selectie aanvullende bijeenkomsten en trainingen
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese