Thema’s Week van de medezeg­genschap | Maandag 5 okt

Geplaatst op 3 augustus 2020

Iedere dag tijdens de Week van de medezeggenschap (5-9 okt) duiken we in een ander thema. De komende weken maken we de dagthema’s bekend. In september komt het hele programma beschikbaar en kun je je voor specifieke sessies inschrijven. Vandaag bijten we het spits af met de onthulling van het dagthema van maandag 5 oktober: de invoering van de Wmcz 2018.

Invoering Wmcz 2018

Niemand zal verbaasd zijn dat we de week starten met dit thema. De inwerkingtreding van de Wmcz 2018 was zelfs een belangrijke aanleiding om deze Week van de medezeggenschap in het leven te roepen.
Zorgorganisaties en cliëntenraden zijn volop bezig om hun afspraken en werkwijze rondom medezeggenschap opnieuw tegen het licht houden.

Nieuwe wet

Maandag 5 oktober staat dus helemaal in teken van deze nieuwe wet. De Wmcz 2018, die per 1 juli 2020 van kracht ging, regelt de rechten en plichten van cliëntenraden. Maar hoe dan precies? Wat houdt die wet in? Wat kun je ermee in de praktijk? Wat verandert er dan? Hoe helpt het jullie als cliëntenraad om de zorg voor mensen beter te maken? En hoe kun je als raad praktisch aan de slag? 

Waardevolle zorg

Cliëntenraden zijn ooit ontstaan om de mensen die zorg nodig hebben een collectieve setem te geven. Zodat zorgorganisaties steeds blijven doen wat hun kerntaak is: zorg verlenen aan mensen, waardoor die het leven kunnen leiden dat bij hen past. De nieuwe medezeggenschapswet is een hulpmiddel. Het gaat erom hoe waardevolle zorg er in de praktijk uitziet.

Meld je nu vast aan, dan krijg je direct een seintje wanneer je je voor specifieke sessies kunt aanmelden:

Terugkijken sessies
Hier op ons platform vind je een overzicht met webinars en sessies die je op aanvraag terug kunt kijken.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese