Trailer documen­taire over radicale ver­nieuwing

Geplaatst op 5 oktober 2023

De datum voor deze bijeenkomst is nog niet bekend.
Geef via het aanmeldformulier je gegevens door als je een seintje wilt als de datum bekend is.

Het afgelopen jaar heeft Anna Stienstra een documentaire gemaakt bij LEVANTOgroep Maastricht met de titel: De mens als fundament. LEVANTOgroep Maastricht is een van de organisaties die deelneemt aan Radicale vernieuwing langdurige ggz. Tijdens deze bijeenkomst zal de trailer van de documentaire worden vertoond en zijn teamleider Johan Dreesen en coach Jhoy Dassen van LEVANTOgroep aanwezig voor een uitgebreide toelichting en het beantwoorden van vragen. Ook filmmaker Anna Stienstra is erbij.

Over de documenaire

Een jaar lang mocht Anna – volledig onafhankelijk en vanuit volledig vertrouwen – het proces van radicaal vernieuwen in de organisatie vastleggen met een camera. In dit geval op een beschermde woonlocatie voor complexe psychische zorg waar 24 mensen wonen. 

In woord en beeld brengen van datgene wat waarde toevoegt aan het leven, het wonen en de benodigde zorg. Een ogenschijnlijk eenvoudig proces maar dat veel verder gaat dan alleen de direct betrokkenen zoals bewoners, personeel en bestuur. 

Met het vastleggen van deze nieuwe werkwijze vanuit alle perspectieven is een uniek document ontstaan. En wordt de beweging van regels naar relaties concreet en verandering zichtbaar gemaakt. De mens als fundament zoals de documentaire heet, is daarmee een spiegel geworden met vele lagen. Soms confronterend, maar ook met heel veel humor.

Aanmelden

LET OP! De datum voor deze bijeenkomst is nog niet bekend
Geef via het aanmeldformulier je gegevens door als je een seintje wilt als de datum bekend is.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese