Praat mee over de Thuiszorg: De PREM helpt de cliënten­raad om aan te sluiten bij wat er speelt in de thuis­zorgor­ganisatie

LOC faciliteert cliëntenraden om met elkaar uit te wisselen. In de reeks Praat Mee over de thuiszorg nodigt LOC-adviseur Klazien Teeuwissen je uit om met elkaar van gedachten te wisselen, ervaringen en inzichten te delen. Over wat er anno 2020 nodig is om de taak van de cliëntenraad thuiszorg goed uit te voeren. Zo leren we van elkaar en kunnen we tips met elkaar delen.

2e STELLING – De PREM helpt de cliëntenraad om aan te sluiten bij wat er speelt in de thuiszorgorganisatie

De cliëntenraad mag vragen toevoegen aan het jaarlijkse PREM onderzoek (Patient Reported Experience Measurement. Dit is een manier om input te krijgen voor je medezeggenschapstaak.

1. De PREM in 2019 was er een nulmeting. Een belangrijke taak van de Cliëntenraad is om de ontwikkelingen te volgen. Wat betekent dit voor de individuele cliënt? Geldt dit voor een specifieke groep of wellicht voor alle cliënten? Welke acties gaat de cliëntenraad ondernemen? Of heeft de cliëntenraad al ondernomen?

2. Daarnaast kan de cliëntenraad n.a.v. de uitkomsten een (jaar) thema kiezen om verder te onderzoeken en met achterban over te communiceren.

3. De cliëntenraad kan de achterban in begrijpelijke taal informeren en hun kennis/inzicht vanuit cliëntenperspectief toevoegen.

VRAAG:

Hoe kom je als cliëntenraad aan de informatie om invloed uit te oefenen en (hoe) helpt de PREM daarbij?

Praat ook mee en laat onder aan deze pagina je reactie achter. 

Praat ook mee bij de eerdere stellingen in deze reeks over de thuiszorg:
#1: Praat mee! De AVG lijkt een grote blokkade voor contact met de achterban!

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klazien Teeuwissen 1 maanden geleden

Begrijp ik het goed dat u 2 belangrijke thema’s benoemd om te onderzoeken: ‘krijgt iedereen de benodigde zorg? en ‘zijn er genoeg teams in het land?’
Is dit informatie die je uit de PREM kunt halen? Of is er een andere manier om aan antwoorden op deze thema’s te krijgen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
 
 

Reageer op dit bericht
M de ligter 1 maanden geleden

Kan iedereen die zorg nodig heeft het ook krijgen.zijn er genoeg teams in het land .

Reageer op dit bericht

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.