Voorzitter cliënten­raad roept op petitie te tekenen voor ver­soepeling bezoek­regeling verpleeg­huizen

Bericht van LOC: Onderstaande oproep om een petitie te tekenen is geplaatst door de voorzitter van een cliëntenraad. LOC Cliëntenraden biedt op dit sociaal platform een podium waar iedereen zijn stem kan laten horen.

Over de bezoekregeling bestaan in het land verschillende meningen. LOC vindt het van belang dat die gehoord worden. Op basis van signalen van cliëntenraden en naasten hoe nadelig de huidige bezoekregeling voor cliënten is, heeft LOC in een brief aan het kabinet gepleit voor de mogelijkheid tot maatwerk waar dat nu niet mogelijk is. Om meteen misverstanden te voorkomen: LOC zegt dus niet dat er een landelijke versoepeling van de bezoekregeling zou moeten komen, die zou gelden voor elk verpleeghuis.

LOC toont in zijn brief aan het kabinet begrip voor de focus op veiligheid. Maar doet ook een dringend beroep op het kabinet om ruimte te bieden aan bestuurders, cliëntenraden en personeelsvertegenwoordigers die tot een alternatieve bezoekregeling willen komen. Zodat er aandacht kan zijn voor de veiligheid én het welzijn van bewoners, naasten en medewerkers. Zonder dat (andere) zorgorganisaties verplicht zijn de bezoekregeling te versoepelen.
Lees hier de genuanceerde brief van LOC.
Lees hier de wetenschappelijke achtergronden achter het pleidooi van LOC voor maatwerk.

Onderstaande petitie is een pleidooi voor versoepeling van de bezoekregeling voor de mantelzorgers van bewoners in verpleeghuizen. Deze zouden volgens een nog te bepalen protocol, in de gelegenheid moeten worden gesteld om gedurende geroosterde momenten, hun verwanten de noodzakelijke ondersteuning en zorg kunnen bieden. Wij hopen van harte dat het kabinet bereid is de menselijke kant zwaar mee te laten wegen in de besluitvorming.

Delen via eigen netwerk is fijn!

https://petities.nl/petitions/versoepel-de-bezoekregeling-van-verpleeghuizen/signatures?locale=nl

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (35)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anja Marbus 4 jaar geleden

‘Mijn moeder is gekidnapt’  
Bekijk via onderstaande link de uitzending van Meldpunt (Omroep Max), waarin aandacht voor de petitie met een pleidooi voor versoepeling van de bezoekregeling.
www.maxmeldpunt.nl/…gekidnapt/
En voor de zekerheid ook nog een keer de link naar de petitie…
petities.nl/…leeghuizen
 

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese