Medezeg­genschap anders ingevuld? Deel je ervaringen

Geplaatst op 2 juni 2020

In veel gevallen is er een cliëntenraad om medezeggenschap binnen een organisatie vorm te geven, maar soms is deze vorm niet passend. LOC Jeugd zoekt samen met cliënten en professionals in de jeugdzorg naar andere vormen van medezeggenschap. Een vorm die ervoor zorgt dat kinderen, jongeren en hun ouders structureel invloed hebben op het beleid van de organisatie. Maar anders dan een cliëntenraad. Heb jij ervaring met een andere vorm van medezeggenschap? We horen het graag.

Praktijkvoorbeelden

Wordt in jouw organisatie de medezeggenschap anders ingevuld? Of zijn jullie aan het experimenteren met andere vormen van medezeggenschap? We horen graag wat jullie ervaringen zijn. Wil je erover vertellen en je ervaringen delen? Neem dan contact op met Freke Evers, adviseur bij LOC Jeugd, via f.evers@loc.nl of bel naar 030 384 3200.

Actieonderzoek naar passende medezeggenschap

LOC Jeugd ondersteunt de komende tijd 5 jeugdzorgorganisaties die zoeken naar het antwoord op de vraag: wat is voor ons passende medezeggenschap? We zoeken nog 2 jeugdzorgaanbieders die hieraan mee willen doen. Wil jouw jeugdzorgorganisatie meedoen aan dit actieonderzoek? Neem dan contact op via vraagbaak@loc.nl of bel 030 284 3200.

In beeld

De praktijkvoorbeelden die we ophalen en de resultaten van het actieonderzoek delen we met cliënten en professionals van zorgorganisaties die ook zoeken naar passende medezeggenschap. Alle voorbeelden dienen ter inspiratie, en om te leren van de kennis en ervaring van anderen, want iedere organisatie is anders!

LOC Jeugd vindt dat jongeren en ouders altijd inspraak moeten hebben als het gaat om de zorg, hulp en ondersteuning die ze krijgen. Zij moeten in staat worden gesteld om zelf mee te praten en mee te beslissen in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. LOC Jeugd ondersteunt jongeren en ouders, gemeenten, professionals, opleidingen en politici hierbij.
Meer informatie over LOC Jeugd vind je op dit platform: www.locjeugd.nl

Meer weten?

  • Wil je meer weten, wil je iets delen of heeft jouw cliëntenraad of organisatie ondersteuning nodig bij het vormgeven van de medezeggenschap? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 3200.
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese