Terugblik regionale bijeen­komst Noord-Hol­land

Geplaatst op 8 november 2021

Sinds jaar en dag zijn door heel Nederland groepen actief om cliëntenraden samen te brengen en met elkaar kennis uit te wisselen. Eén van de langer bestaande groepen is de commissie Noord-Holland. Op woensdag 13 oktober organiseerden zij een fysieke bijeenkomst voor cliëntenraden; over het thema verbouw en nieuwbouw. 

Een diverse groep van cliëntenraadsleden kwam bijeen voor de najaarsbijeenkomst in Noord-Holland. Waar men normaal in een locatie van een zorgorganisatie een zaal boekt, was de commissie dit keer uitgeweken naar het Hotel Van der Valk in Akersloot. Daar stond een lezing gepland van Dirk van Suilichem, projectdirecteur bij Activ Vastgoed. Daar vertelde hij over twee verbouwtrajecten in Amsterdam, bij Zorgroep Amsterdam Oost. Hier zijn twee locaties – Het Flevohuis en de Open Hof – recent verbouwd. Dirk vertelt over het gehele proces, van programma van eisen tot en met de uiteindelijke oplevering van het gebouw. 

Naast Dirk was er ook inbreng vanuit de cliëntenraad, in de persoon van Ellen Kopinsky. Henk Neep – lid van de Bouwpool – vertelde over de betrokkenheid bij het programma van eisen. Tijdens de bijeenkomst – en de uitwisseling  tussen aanwezigen – werd heel duidelijk dat goede communicatie met en informatie richting de cliënten(vertegenwoordiging) het verloop en de kwaliteit van (ver)bouwprojecten tot een succes maakt. En daarmee huisvesting oplevert die de kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren voor mensen verbeteren, en zo een bijdrage levert aan het realiseren van Waardevolle zorg. Voor de aanwezigen een mooie les om te leren, die zij ook in de eigen praktijk kunnen inzetten.

LOC faciliteert verschillende regionale netwerken van cliëntenraden en andere betrokkenen bij medezeggenschap. Ben je geïnteresseerd in deelname aan één van de regionale netwerken? Neem dan contact op met de Vraagbaak via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00.  

Meer weten

  • Meer informatie rondom prettig wonen, bouwprocessen en de rol van de cliëntenraad lees je in de handreiking Bouwstenen voor de cliëntenraad die LOC afgelopen jaar uitbracht.
  • De Bouwpool van LOC staat cliëntenraden graag met hun expertise bij tijdens bouwprocessen. Om in contact te komen met de Bouwpool, stuur je een mail naar vraagbaak@loc.nl of bel naar 030 – 284 32 00.
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese