Voor­beel­den cliënten­raden: ‘con­tact na sluiting’ #4

Geplaatst op 30 maart 2020

Op de themapagina over het coronavirus van LOC cliëntenraden delen cliëntenraden voorbeelden hoe mensen in zorginstellingen en thuis contact met anderen kunnen hebbenEn hoe cliëntenraden contact blijven houden met hun achterban. Een greep uit de voorbeelden die binnenkomen lees je in onderstaand bericht.

Steltlopers
Wij zoeken nu activiteiten die buiten kunnen plaats vinden (zoals de steltlopers op de bovenstaande foto). Doordat veel kamers begane grond zijn en het gebouw rondom benaderbaar is geeft dat voor de bewoners een leuke afleiding. Er blijkt zo veel te kunnen.

Dagelijkse gang van zaken
De cliëntenraad is tevreden over de gang van zake zoals die er in de zorginstelling is. Er is dagelijks goed overleg en informatie van de teamleiding waarin de dagelijkse dingen en maatregelingen worden doorgegeven aan de voorzitter CR. Zelf heeft de CR een bulletin opgesteld en verspreid voor de bewoners, familie en medewerkers. Ook is er initiatief genomen voor een telefoonronde met de bewoners. En dat wordt goed gewaardeerd. De voorzitter CR houdt de LOC-site goed in de gaten

Activiteiten buitenhuis
Als er buitenshuis een activiteit gezocht wordt, die mensen binnen kunnen bekijken, zijn er vele theatermakers die acts aanbieden zoals: steltlopen, acrobatiek, straattheater etc.

Tv-programma’s van vroeger
Zoek afleiding door tv-programma’s van vroeger te tonen. Op televisie komen veelal actualiteiten langs die aandacht besteden aan het coronavirus. Het kan prettig zijn om juist even ergens andere input te krijgen.
[Noot van de redactie: via youtube zijn er tal van programma’s van vroeger terug te kijken. En: vanaf vandaag terug op de beeldbuis: Zeg ‘ns AAA en Voor de Vuist weg (NPO2). LOC heeft vorige week op verzoek van een aantal aangesloten cliëntenraden VWS gevraagd om ook op de publieke omroep zorg te dragen voor programmering met voldoende afleiding.]

Meer voorbeelden die door cliëntenraden werden aangedragen lees je in de eerdere berichten:
– Voor­beelden cliënten­raden: ‘con­tact na sluiting’ #1
– Voorbeelden clientenraden: ‘contact na sluiting #2
Voorbeelden cliëntenraden: ‘contact na sluiting #3

Weet je ook een goed voorbeeld?

Samen kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Op verzoek van cliëntenraden hebben we op www.cliëntenraad.nl een pagina aangemaakt om goede voorbeelden uit te wisselen. Zodat we toch kunnen zorgen dat mensen in zorginstellingen en thuis contact met anderen kunnen hebben. Weet je een goed voorbeeld? Deel dit dan graag! Dit kan op de volgende manieren:

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Coronavirus

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sjaak van den Berg 4 jaar geleden

Wij hebben geregeld dat een draaiorgel op 4 verschillende plekken naast het huis een serenade gaat brengen, zo heeft iedereen er een keer goed zicht op.
Het wanneer regelt de manager welzijn zorg, die weet wanneer een dag het beste uitkomt.
Dit is voor WZC Jeroen in Noordwijk, Zuid Holland.

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese