LOC steunt strijd tegen bezuinigin­gen ouderen­zorg

Geplaatst op 31 juli 2023

250 zorgorganisaties hebben bekendgemaakt dat zij een rechtszaak starten om bezuinigingen op de ouderenzorg te voorkomen. LOC Waardevolle zorg zal hen hierbij steunen waar dat mogelijk is. LOC heeft al eerder aangegeven de stapeling van maatregelen en besparingen onaanvaardbaar te vinden. Juist nu is het hard nodig om met elkaar aan vernieuwing te werken. Door de bezuinigingen gaat alle aandacht naar financiën en niet naar waardevolle zorg.

Dringende oproep LOC

LOC roept het kabinet, de Tweede Kamer en de zorgkantoren daarom dringend op de geplande bezuinigingen ongedaan te maken. Daarbij gaat het zowel om de korting door zorgkantoren op het maximale tarief als de besparingen door kabinetsbeleid. 

Samen werken aan vernieuwing

Tegelijkertijd roept LOC alle partijen op om een gezamenlijke agenda te maken voor de toekomst. Waarbij we uitgaan van de waarden van mensen en maximaal aansluiten bij wat mensen nodig hebben. Waar de lokale gemeenschap mag beslissen wat er nodig is. Zodat niet langer regels, wetten, protocollen en meetsystemen centraal staan, maar mensen en hun behoeften. Om dat waar te maken hebben we ieders expertise nodig. Ook die van bijvoorbeeld zorgkantoren. Voorwaarde voor vernieuwing is dat er financiële rust is. LOC neemt graag het initiatief om partijen bij elkaar te roepen.

Rol cliëntenraden

Diverse cliëntenraden zijn in actie gekomen tegen de geplande bezuinigingen. Zo hebben de cliëntenraden in Zuidoost-Brabant een brief geschreven aan het kabinet en aan de Nederlandse Zorgautoriteit. Lees hier de brief.

Hulp nodig?

LOC helpt graag cliëntenraden die ook in actie willen komen. Neem daarvoor gerust contact op met de vraagbaak via vraagbaak@loc.nl of 0302843200

Download artikel als PDF

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Peter van der nol 4 maanden geleden

Goedemorgen mee denkers,
Er is is een nieuwen trend, zorgverzekeraars die zorg gaan plannen.
Door Robert Mouton en Guus Schrijvers, redacteuren van deze Nieuwsbrief.
Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen doen.

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese