LOC Waar­devol­le zorg vóór vrije artsen­keuze

Geplaatst op 14 augustus 2023

De vraag naar zorg stijgt sneller dan het aanbod. De zorgprofessionals en de kwaliteit van zorg staan onder druk en er ontstaan wachtlijsten. In een poging om de zorg anders te organiseren en om ervoor te zorgen dat zorg ook in de toekomst toegankelijk is, wil het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de zorgverzekeringswet wijzigen om zorgcontractering te bevorderen.

Reactie LOC Waardevolle zorg op internetconsultatie

Met het wetsvoorstel krijgen verzekeraars meer macht en wordt de vrije artsenkeuze ingeperkt. LOC Waardevolle zorg heeft daar ernstige bezwaren tegen en heeft gereageerd op de internetconsultatie het ministerie organiseerde over het ‘wetsvoorstel bevorderen zorgcontractering’.

Uit de brief van LOC: ‘Cruciaal voor de gezondheid en het genezingsproces is dat er een vertrouwensband en een goed persoonlijk contact tussen de zorgverlener en de cliënt is. Als iemand al jaren bij een behandelaar komt dan kennen zij elkaar door en door. De band kan met deze wetswijziging doorgesneden worden als de zorgverzekeraar geen contract meer sluit met deze behandelaar. Zo wordt iemand gedwongen om naar een andere zorgverlener te gaan met wie wel een contract is. Voor veel (kwetsbare) mensen heef dat grote gevolgen’. De hele brief lees je hieronder:

Meer info

Wetsvoorstel ‘Wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met het bevorderen van zorgcontractering’.

Beleidskompas internetconsultatie zorgcontractering

Meer informatie en documenten vind je op de website van de internetconsultatie zorgcontractering. Daar kun je ook andere (openbare) reacties lezen op dit wetsvoorstel.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese