Brochure Ondersteuner cliënten­raad compleet vernieuwd

Geplaatst op 2 juni 2022

De afgelopen periode is de brochure Ondersteuner cliëntenraad compleet vernieuwd. Deelnemers aan de vorige netwerkbijeenkomst ondersteuners ontvingen een eerste exemplaar. De contactpersonen van cliëntenraden die lid zijn van LOC, ontvingen een digitale versie van deze brochure per e-mail. Vanaf nu is een inkijkexemplaar van de brochure Ondersteuner cliëntenraad ook beschikbaar op www.clientenraad.nl. Leden van LOC kunnen een digitaal of gedrukt exemplaar van de brochure aanvragen via onderstaande knop.

Brochure ondersteuner

In de brochure Ondersteuner cliëntenraad lees je de LOC-visie op de functie, rol en positie van de ondersteuner cliëntenraad. De brochure geeft handvatten hoe de ondersteuner zijn rol in kan vullen. In deze nieuwe versie houden we een aantal praktijkverhalen tegen het licht. En krijgt de relatie tussen ondersteuner en cliëntenraad/bestuurder nadrukkelijk de aandacht. Organisatorisch gezien bevat deze brochure handige bijlagen, zoals het stappenplan om de behoefte aan ondersteuning vast te stellen, en een nadere functieomschrijving.

De vernieuwde brochure Ondersteuner cliëntenraad is mede mogelijk gemaakt door en exclusief voor alle aangesloten cliëntenraden van LOC – en hun ondersteuner. Wil je de volledige brochure ontvangen? Leden van LOC kunnen de brochure Ondersteuner cliëntenraad aanvragen via onderstaande knop, of neem contact op met de Vraagbaak van LOC.

Download hier een inkijkexemplaar van de vernieuwde brochure Ondersteuner cliëntenraad. Lees meer over de voordelen van van het LOC-lidmaatschap op clientenraad.nl/word-lid.

Verdieping voor ondersteuners

Naast de uitgebreide brochure, zijn er nog tal van mogelijkheden om verdieping te vinden in je rol als ondersteuner. Zo starten we na de zomer weer een Leergang ondersteuners, kun je aanhaken bij een intervisiegroep en organiseren we twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst voor ondersteuners. Bekijk de mogelijkheden voor verdieping voor ondersteuners.

Verdiepende module: 27 juni

Dit jaar kunnen ondersteuners die eerder de Leergang Ondersteuner van LOC gevolgd hebben, deelnemen aan twee verdiepende modules. Op 27 juni aanstaande deelnemen is de eerste verdiepende module. Deze gaat in op de interactie en de samenwerking tussen personen, en dus ook de samenwerking tussen de cliëntenraad en de bestuurder en de raadsleden onderling. Meer informatie en aanmelden.

Week van de Medezeggenschap

Ook tijdens de Week van de Medezeggenschap van 3 – 7 oktober is er volop aandacht voor de rol van de ondersteuner. Kijk voor meer informatie op de pagina over deze Week.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.