Nieuw: handreiking over huisregels in de zorg

Geplaatst op 29 augustus 2022

Huisregels zijn de regels die in een woonvorm of op een locatie van de zorginstelling gelden. Het zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. De zorginstelling stelt de huisregels op en stelt ze vast. Daarbij heeft de cliëntenraad instemmingsrecht. Dat betekent dat de cliëntenraad het met de regels eens moet zijn, voordat deze gaan gelden. In een nieuwe handreiking gaan we uitgebreid in op huisregels. Daarin geven we uitleg over wat wel en niet valt onder huisregels en waar deze aan moeten voldoen. Tal van voorbeelden komen voorbij. Ook geven we tips en handvatten bij de rol van de cliëntenraad.

Handreiking Huisregels

Inkijkexemplaar handreiking Huisregels

De handreiking Huisregels is mede mogelijk gemaakt door en exclusief voor alle aangesloten cliëntenraden van LOC – en hun ondersteuner. Wil je de volledige brochure ontvangen? Leden van LOC kunnen de handreiking Huisregels aanvragen via onderstaande knop, of neem contact op met de Vraagbaak van LOC.


Download hier een inkijkexemplaar van de handreiking Huisregels. Lees meer over de voordelen van van het LOC-lidmaatschap op clientenraad.nl/word-lid.

Huisregels tijdens de Week van de Medezeggenschap

Tijdens de Week van de Medezeggenschap is op dinsdag 4 oktober een workshop over huisregels en de taak van de cliëntenraad daarbij. Hoe beoordeel je huisregels? Waar moet een goede huisregel aan voldoen? We bespreken in de workshop een werkwijze voor de cliëntenraad om de huisregels te bespreken en daarover al dan niet instemming te geven. Meer informatie en aanmelden.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese