Vervolg op gesprekken met zorgkan­toor

Geplaatst op 13 september 2021

Vandaag is de laatste bijeenkomst in een serie van bijna 20 bijeenkomsten waarin cliëntenraden met zorgkantoren in gesprek gingen. We zijn nog niet ‘klaar’, of het vervolg staat al op de planning: tijdens de Week van de Medezeggenschap zetten we de gesprekken voort. Nu ook met de bestuurder aan tafel.

LOC heeft in het voorjaar van 2021 samen met zorgkantoren CZ, VGZ en Menzis een serie online gesprekken met cliëntenraden uit de verpleeghuiszorg georganiseerd over het kwaliteitsplan. Begin september kreeg deze reeks een vervolg met Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid. Cliëntenraden gingen tijdens deze bijeenkomsten in gesprek met het zorgkantoor over betrokkenheid bij kwaliteitsplannen, de onderlinge samenwerking en de meerwaarde hiervan voor bewoners en zorgorganisatie. Een eerste impressie van de opbrengsten deze bijeenkomsten lees je hier. In de herfsteditie van het LOC-tijdschrift Zorg en Zeggenschap doen we nader verslag van deze bijeenkomsten.

Vervolg tijdens Week van de Medezeggenschap.

In de Week van de Medezeggenschap van 4 tot en met 8 oktober organiseren we online sessies waarbij een bestuurder, een cliëntenraadslid en het zorgkantoor met elkaar in gesprek gaan over kwaliteit van zorg, het kwaliteitsplan en de financiering. We kijken vanuit de verschillende perspectieven hoe er gewerkt wordt aan het gezamenlijk doel om de kwaliteit van zorg voor de bewoners goed te houden en te verbeteren. Hierbij gebruiken we ook de inzichten en vragen vanuit de eerdere bijeenkomsten die LOC en zorgkantoren voor cliëntenraden organiseerden in mei, juni en september. 

De sessies ‘Zorgkantoor, cliëntenraad en bestuurder in gesprek over kwaliteitsplan’ zijn op:

 • Maandag 4 oktober – 10:00-11:00 uur met medewerking van Lia de Jongh – bestuurder Topaz, Zorgkantoor en cliëntenraadslid
 • Dinsdag 5 oktober – 10:00 – 11:00 uur met medewerking van Mariska Roeters – bestuurder ZZWD, Zorgkantoor en cliëntenraadslid
 • Woensdag 6 oktober – 13:00 – 14:00 uur met medewerking van Jarcine Spaander – bestuurder King Arthurgroep – Zorgkantoor en cliëntenraadslid

Wil je deelnemen aan een van de sessies Zorgkantoor, cliëntenraad en bestuurder in gesprek over kwaliteitsplan tijdens de Week van de Medezeggenschap? Ga naar www.weekvdmedezeggenschap.nl, bekijk het programma en meld je aan! 

Ook voor bestuurders!

De Week van de medezeggenschap is er zeker niet alleen voor cliëntenraden: ook voor andere betrokkenen bij de medezeggenschap is er genoeg aan informatie, inspiratie, en handvatten te halen. Effectieve medezeggenschap kun je alleen samen bereiken. We staan uitvoerig stil bij het belang van medezeggenschap en de meerwaarde die dit kan hebben.

Speciaal voor bestuurders en managers lichten we graag de volgende sessies uit:

Breng deze gerust onder de aandacht van de gesprekspartner binnen je eigen organisatie. 

 • Dilemma’s met de medezeggenschap. Een gesprek voor en tussen bestuurders.
 • Zorgkantoor, cliëntenraad en bestuurder in gesprek over kwaliteitsplan
 • Medezeggenschap vanuit de wetgever – een gesprek met VWS
 • Visie op medezeggenschap
 • Invloed organiseren
 • Waardevolle zorg & Medezeggenschap
 • Relatie tussen Inspectie en cliëntenraad 

Meer informatie op https://www.weekvdmedezeggenschap.nl/

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese