Cliënten­raden regio Utrecht wisselen uit over ‘van thuis naar tehuis’

Geplaatst op 1 juni 2021

Op donderdag 20 mei ontmoetten cliëntenraden in Utrecht elkaar (digitaal) rondom het thema ‘van thuis naar tehuis’. Na een brede introductie op het thema wordt er uitvoerig uitgewisseld en om tips en ervaringen gevraagd. Deelnemers geven aan het einde van de bijeenkomst aan het onderwerp van groot belang te vinden. In het verslag van de bijeenkomst kun je dit verder nalezen.

De aanwezigen hopen de volgende keer weer fysiek bijeen te kunnen komen. Te meer als ze daarbij in elkaars keuken kunnen kijken en weer bijeenkomsten op zorglocaties in de regio georganiseerd kunnen worden.

Waarom regionale bijeenkomsten?

Een regionaal netwerk waarin cliëntenraden elkaar ontmoeten blijkt keer op keer grote meerwaarde te hebben: deelnemers wisselen kennis en ervaring uit en leren zodoende van elkaar. Daarnaast is het interessant om zo nu en dan eens buiten de eigen cliëntenraad te kijken en te leren van verschillen tussen raden en organisaties.

Tijdens regionale bijeenkomsten bespreken deelnemende cliëntenraden actuele onderwerpen met elkaar, zoals het inpassen van de nieuwe Wmcz in eigen werkzaamheden. Ook komen interessante thema’s als dwang en drang en goede omgang met de Raad van Bestuur aan de orde. Bij iedere bijeenkomst is een LOC-adviseur aanwezig om kennis en ervaring te delen.

Meer lezen

  • Hier op ons platform lees je meer over onze regionale netwerken.
  • De data en locaties van de regionale bijeenkomsten vind je hier.
  • Wil je meer informatie over de rol van regionale vrijwilliger en/of je aanmelden voor deze functie? Neem contact op met Ruben Zelissen, LOC Facilitator regionale netwerken, op r.zelissen@loc.nl.
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese