“Op z’n minst complexer, maar het maakt het wel beter” | Speciale podcast: Medezeg­genschap met bes­tuurders #1

Geplaatst op 2 december 2021

Het geluid van medezeggenschap wordt steeds sterker. Een positieve ontwikkeling, maar niet altijd eenvoudig. In deze openhartige podcasts staan we met bestuurders stil bij vragen en dilemma’s die de dagelijkse medezeggenschap met zich meebrengt. Welke zoektocht leggen zij af om medezeggenschap een goede plek in de organisatie te geven? En hoe zorg je dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt, namelijk Waardevolle zorg.

LOC brengt een nieuwe driedelige podcastserie uit: Medezeggenschap met bestuurders. In elke aflevering gaan twee bestuurders, ieder uit een andere sector, met elkaar in gesprek over kansen en vragen, dilemma’s en mogelijke oplossingen die de dagelijkse praktijk van medezeggenschap met zich meebrengt. In deze aflevering Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama en Arjan Theil bestuurder van GGz centraal in gesprek met elkaar.

Tegenkracht

Arjan: “Tegenkracht is ontzettend belangrijk, dat zoek ik ook in de medezeggenschap”.

Fieke: “Helemaal mee eens , maar het is wel belangrijk dat tegenkracht veel eerder plaats vindt: ik constateer dat de stem van de cliënt te laat in het traject aan de orde komt.

Dit en meer beluister je in deze eerste aflevering. De komende twee weken hoor je nog vier bestuurders van verschillende organisaties in deze nieuwe podcastserie:

  • Podcast 2: Claire Vlug (Jeugdbescherming regio Amsterdam) en Inge Borghuis (Amstelring) 
  • Podcast 3: Gre Wiskerke (Leyhoeve) en Arlette Sprokledreef (Enver)

Tip je bestuurder

De podcastserie is te beluisteren via het platform van LOC Cliëntenraden en via de kanalen van diverse samenwerkingspartners. We hopen dat de serie zowel bestuurders als cliëntenraden en andere geïnteresseerden bereikt. En dat we zo bijdragen aan een gesprek over de waarde van medezeggenschap en dat wat er nodig is daar samen een betekenisvolle invulling aan te geven. Voel je daarom van harte uitgenodigd om je bestuurder of andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van deze podcastserie. 

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van LOC Cliëntenraden of een van de andere nieuwsbrieven van LOC en blijf op de hoogte!

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese