Raad voor Volksgezondheid en Samen­leving & deelnemers Radicale ver­nieuwing zorg kijken terug op coronaperiode

Geplaatst op 5 juli 2021

Met Jet Bussemaker, Voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving keken deelnemers uit de Radicale Vernieuwing verpleeghuiszorg en zorg thuis tijdens een online inspiratiebijeenkomst ‘Waar zijn we nou helemaal mee bezig?’ terug op de coronaperiode. Jet Bussemaker deelde opbrengsten van de Raad op basis van het eindejaarsessay over Coronamoe(d). Ook gaf ze een beschouwing op de vernieuwingsbeweging en plaatste deze in een brede maatschappelijke context. Voor cliëntenraden zeer interessante inspiratie uit deze vernieuwingsbeweging, die LOC ondersteunt.

“Hoe houd je de waarden en verschillende perspectieven van betrokkenen in het vizier, ook als het spannend en complex wordt?”

Gelijke uitgangspunten

Het is bijzonder om te zien en ervaren dat de adviezen die de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving geeft aan de regering middels het essay zo uitgaan van dezelfde uitgangspunten en visie die de deelnemers van de beweging Radicale vernieuwing zorg met elkaar delen. Van de behoefte om mensen centraal te stellen en niet de systemen. Van de waarde van mensen, voor zichzelf en voor anderen. Tijdens de bijeenkomst kwamen de adviezen van de RVS en de visie van de beweging dan ook heel mooi samen. Er werd gesproken over het belang deze visie steeds als uitgangspunt te nemen, om hierover de dialoog te blijven voeren met elkaar en om te luisteren naar verschillende waarden en perspectieven en deze te willen afwegen.

Bekijk een uitgebreid sfeer­verslag van deze inspiratiebijeen­komst ‘Waar zijn wij nou helemaal mee bezig?’ op het platform van Radicale vernieuwing zorg. Je kunt de beschouwing van Jet Bussemaker terugzien en ook verschillende andere video’s bekijken van deze bijeenkomst. Onder andere LOC-coördinator Marthijn Laterveer aan het woord over de raakvlakken tussen ons werk en dat waar de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) zich voor inzet. En je kunt beluisteren wat we over en weer voor elkaar betekenen en hoe we elkaar nog verder kunnen versterken. In de beweging richting het realiseren van Waardevolle zorg.

Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en zorg thuis gaat nu verder onder de noemer Radicale vernieuwing zorg; zie ook dit bericht voor meer informatie

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese