Advies op jaar­rekening 2019 verruimd tot 1 oktober

Geplaatst op 1 mei 2020

Het indienen van de jaarverantwoording 2019 mag dit jaar later in verband met corona. In plaats van 1 juni, mag van VWS de jaarrekening tot 1 oktober ingediend worden. De cliëntenraad heeft vanuit de Wmcz adviesrecht op de begroting en jaarrekening. 

Adviesrecht

Normaliter zijn de maanden april en mei bedoeld om als cliëntenraad en bestuurder in gesprek te gaan over de jaarrekening. In de jaarrekening is terug te lezen of het geld goed besteed is aan de zorg en of de instelling financieel kan voortbestaan. Dit jaar kan gesprek hierover dus ook op een later tijdstip plaatsvinden, tot oktober. 

Hulp bij lezen jaarrekening

Kan je als cliëntenraad hulp gebruik bij het (leren) lezen van de jaarrekening? Daarvoor is de expertpool Zorg&Geld in het leven geroepen. Adviseurs van deze expertpool kijken met jou als cliëntenraad mee naar de jaarrekening van de zorginstelling. En helpen indien gewenst nuttige vragen te formuleren aan de bestuurder. 

Wil je in contact komen met een adviseur van de expertpool Zorg&Geld? Neem dan contact op met de vraagbaak, 030-2843200 of via vraagbaak@loc.nl.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese