Bijeen­komst ‘Lan­ger thuis wonen’

Geplaatst op 25 april 2023

Op woensdag 29 maart vond in Utrecht een bijeenkomst plaats met het thema ‘Langer thuis wonen.’ Wat is er voor nodig en waarom is dat belangrijk?

Klazien Teeuwissen van LOC Waardevolle zorg gaf om te beginnen een overzicht van landelijke ontwikkelingen in de zorg. Daarna vertelde wijkverpleegkundige Inge Leijdekkers van het team ‘Vertrouwd Thuis’ over de dagelijkse praktijk bij langer thuis wonen. Vervolgens deelde Aziz Boutaga, manager Zorgspectrum, hoe hij vanuit zijn perspectief kijkt naar de zorg bij mensen thuis. Waar liggen de uitdagingen en waar liggen de verbeterpunten?


Na de pauze werd daar verder over gesproken aan de hand van de stelling: “Het is heel logisch dat mensen langer thuis blijven wonen, zelfs met dementie, want dat is de toekomst.” Daar werd verschillend over gedacht. Mensen moeten menswaardig oud worden, liefst in een vertrouwde omgeving. Maar een netwerk is dan essentieel. Soms ontbreekt dat en alsnog een netwerk opbouwen is moeilijk. Ook kan het lastig zijn als iemand aangeeft zelf nog veel te kunnen, terwijl dat in de praktijk niet altijd zo blijkt te zijn.


Ook werd er gesproken over de uitdagingen voor de cliëntenmedezeggenschap. Want hoe monitor je wat er speelt als mensen thuis blijven wonen? Lees hier het hele verslag, inclusief tips, inzichten én kansen.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese