Landelijke actiedag ouderen­zorg 5 september

Geplaatst op 3 september 2023

Geef de ouderenzorg zuurstof en zorg dat de financiële kortingen op de budgetten van tafel gaan. Die oproep doen ouderenorganisaties aan minister Helder van Langdurige Zorg en de Tweede Kamer. Dinsdag 5 september aanstaande organiseren de ouderenorganisaties een actiedag in Den Haag. Ook LOC is erbij.

De actiedag is een vervolg op het bezoek aan de Tweede Kamer voor de zomer. Toen kwamen er ongeveer 100 zorgmedewerkers naar Den Haag. Op 5 september worden er ongeveer 1.000 medewerkers, mantelzorgers, naasten, vrijwilligers en andere sympathisanten verwacht. Op het programma staan diverse sprekers van politieke partijen en zorgorganisaties, waaronder Roeli Mossen, directeur-bestuurder van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) en Mariëlle Cuijpers, belangenbehartiger bij LOC.

Petitie Kort niet op ouderenzorg

De online petitie ‘Kort niet op ouderenzorg’ is inmiddels ondertekend door meer dan 25 duizend medewerkers, ouderen, vrijwilligers en andere belangstellenden die zich zorgen maken over de toekomst van de ouderenzorg. Door te ondertekenen roepen zij de Tweede Kamer op de desastreuze financiële kortingen van tafel te krijgen. De definitieve eindstand zal tijdens de manifestatie worden overhandigd aan minister Helder van Langdurige Zorg. Je kunt de petitie nog tekenen tot en met maandag 4 september.

Programma

10:00 uur – 11:00 uur Verzamelen
11:00 uur – 12:00 uur Diverse sprekers politieke partijen en zorgorganisaties
12:00 uur – 12:30 uur Overhandiging Petitie
12:30 uur – 13:00 Foto en mediamoment
13:00 uur Einde programma

Kom ook!

De manifestatie vindt plaats op het schelpenpad tegenover het Centraal Station in Den Haag. (Laan van Reagan en Gorbatsjov, tegenover de Spar Den Haag Centraal)

Meer info

Lees meer over de bezuinigingen in de ouderenzorg

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese